USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.62 10.80

Переведення годинників: Рада планує дозволити регіонам зміщувати робочий графік

9 Березня 2021 11:54
У зв’язку з намірами Верховної Ради скасувати перехід на літній і зимовий час у законопроект внесуть нову норму, згідно з якою органи місцевого самоврядування зможуть самостійно встановлювати початок і закінчення робочого графіка.

Про це заявив перший заступник спікера парламенту Руслан Стефанчук в ефірі каналу Україна 24, передає Кореспондент.

«Основна норма цього закону, що по всій території України діє єдиний час – київський. Але між першим і другим читанням, я думаю, з’явиться норма, ми будемо її ініціювати, що органи місцевого самоврядування у разі необхідності можуть встановлювати не регіональний час, а особливості початку робочого дня», – розповів Стефанчук.

Він пояснив, що місцева влада на свій розсуд зможе зрушувати робочий графік в регіоні – «на півгодини пізніше або раніше починатися».

«Але це жодним чином не вплине на єдиний київський час по всій території України», – наголосив Стефанчук.

Про те, що в Раді пропонують скасувати перехід на літній час, стало відомо ще в жовтні 2020 року. На думку нардепів, щорічний перехід на літній час і подальше повернення до зимового часу негативно впливає на здоров’я людей.

Додамо, вже 18 лютого парламентський комітет схвалив законопроект, який передбачає відмову від сезонного часу. Руслан Стефанчук зазначив, що в Євросоюзі вже не перший рік точаться дискусії про скасування щорічного переходу на зимовий і літній час, і Європарламент вже підтримав це рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
читач Показати IP 9 Березня 2021 13:21
Чому немає роз'яснення коли голосуватимуть остаточне рішення і коли воно набуде чинності?! Що за полу-інформація без зазначення головного?!
здивований Показати IP 9 Березня 2021 13:34
На кінець дійшло до них.....
Анонім Показати IP 9 Березня 2021 14:12
а мені краще б було по літньому .
громадянин України Показати IP 9 Березня 2021 15:29
Білоруси відмінили перехід, але чомусь залишилися на літньому часі... Тепер діти взимку йдуть в школу та дитсадок вночі... Жах...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus