USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.55 10.74

Переваги та недоліки газових генераторів: що потрібно знати

Сьогодні 10:57
На сьогоднішній день якість життя людини повною мірою залежить від наявності безперебійної електроенергії. Без неї не працюють побутові прилади, виробничі процеси на підприємствах зупиняються, можуть псуватися продукти в харчовій промисловості. Щоб запобігти цим та іншим неприємностям, варто купити генератор на природному газі.

Функціонувати такі пристрої можуть як у якості постійного джерела енергії, так і у випадках, коли відбувається стабілізаційне вимкнення світла. Виробники пропонують різні моделі установок, комплектація і кількість фаз в яких змінюються у залежності від цілей, які вони будуть виконувати.

Як і будь-яка інша техніка, генератори газові мають свої плюси і мінуси, про які варто знати тим, хто планує придбати подібні установки.

Особливості підключення газових генераторів
Агрегати даного типу можуть працювати від магістрального або балонного газу. В останньому випадку процес підключення найчастіше виконується в самостійному режимі за наявності певних навичок та знань. Монтаж до газогону передбачає попереднє узгодження з газовими службами. Як правило, сам цей процес включає наступні дії:

– внесення до технічного проєкту деяких змін та поправок за необхідності;

– укладання договору між продавцем і покупцем на обслуговування оснащення за договірною ціною;

– підписання трьохстороннього акту про обов’язки кожної сторони та газової служби, де чітко вказуються всі основні моменти.

Окрім того, необхідно зібрати зарані певний перелік документів. До списку входить паспорт установки, сертифікат її відповідності (вони видаються під час покупки агрегату). Може також знадобитися і дозвіл технагляду – у випадках, якщо електрогенератор на газу буде використовуватися на виробничих об’єктах з високим рівнем небезпеки. Для побутових установок цей документ не потрібний.

У чому переваги газових генераторів?
Дуже важливим позитивним моментом використання установок цього типу є їх екологічність. Під час роботи газові генератори не викидають в атмосферу шкідливі речовини, тому вони повністю безпечні для оточуючого середовища. До інших, не менш важливих переваг, відносять наступне:

– Тривалий експлуатаційний період. Він досягається завдяки хімічним властивостям основного палива. В результаті на робочих елементах захисна масляна плівка залишається неушкодженою, деталі не покриваються нагаром, не піддаються впливу корозії.

– Економія фінансів. Через те, що даний тип палива коштує відносно небагато, собівартість кіловату, що виробляється на установці, значно зменшується у порівнянні з іншими видами генераторів.

– Автоматичний ввід резерву (АВР). Більша частина сучасних пристроїв оснащуються особливим обладнанням, яке дозволяє робити автоматичний запуск генератора після відмикання базової мережі. Такий формат надзвичайно зручний для будинку, офісу, торгової точки, підприємства, де є енергозалежна техніка.

– Висока шумоізоляція. Поріг шумових ефектів від двигуна на 20% є меншим, аніж у пристроях на бензині чи дизелі.

– Нескладна процедура використання. Газ, на відміну від іншого палива, витрачається значно повільніше. Тому перед користувачем не стоїть задача частого його поповнення.

– Високий рівень КПД – генератори на газі мають цей показник набагато більшим у порівнянні з іншими пристроями. Це дає можливість суттєво знизити витрати при підключенні.

Відзначається також невибагливість та витривалість агрегатів. Подібні пристрої мають здатність працювати тривалий час без перерви, не допускаючи перегріву основних вузлів. Саме тому вони мають досить широку сферу застосування. Вони використовуються у побутовому сегменті – у житлових приватних будинках, на дачі, в гаражах та господарських будівлях. Нерідко пристрої встановлюються в офісах, комерційних закладах, на промислових підприємствах.

Які недоліки газових генераторів?
Чи варто купувати саме цей вид установки, можна вирішити, якщо взяти до уваги і негативні моменти використання пристроїв, які працюють на газі. У порівнянні з перевагами, вони присутні у невеликій кількості:

– залежність від магістрального газу – великі установки не можна переносити по цеху чи виробничій ділянці;

– небезпека витоку газу, який є вибуховою речовиною – експлуатація установки вимагає чіткого дотримання правил безпеки від користувачів;

– необхідність монтажу у приміщенні датчиків вихлопної вентиляції та спеціалізованих датчиків витоку газу.

Знаючи ці нюанси, ви зможете легко визначитися, чи потрібен вам такий тип альтернативного джерела енергії, та які саме газові генератори підходять для ваших задач.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus