USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Переваги натурального каменю для охайного двору*

20 Квітня 2022 09:10
Під час ремонту подвір’я все більше людей обирають для мощення натуральний камінь, адже це екологічний матеріал, він довговічний, легко піддається обробці і дуже популярний у ландшафтному дизайні за його унікальну фактуру.

Саме кам’яна брущатка – один із найдавніших матеріалів для твердого покриття доріг. Збережені до нашого часу залишки давніх доріг переконують, що такому мощенню не страшні ні час, ні погодні умови.

Для брукування найчастіше використовують гірські породи з високою твердістю. Йдеться, зокрема, про базальт і граніт. Для робіт використовують колотий, пиляний чи шліфований камінь. Особливо популярною є гранітна брущатка. Вона має високу міцність і щільність, красиву фактуру, не потребує барвників, бо має широку палітру кольорів.

Важливо пам’ятати і про те, що натуральний камінь – екологічно безпечний матеріал. А ще він настільки міцний, що не змінює свій вигляд десятки років, стійкий до стирання, тож швидко не зношуватиметься. Навіть після десятиліть його експлуатації зберігатиме свій первісний вигляд – не втратить форму та колір.

Перед тим, як купити камінь для мощення, варто спроектувати дизайн подвір’я, зробити всі необхідні заміри, продумати декоративні елементи. Натуральний камінь можна використовувати на будь-якій частині двору: і на пішохідній доріжці, і на під’їзній. Міцність каменю дозволяє йому витримати вагу автомобіля, а не лише пішохода, тож його цілком можна використовувати навіть на проїжджій частині.

Бруківка з натурального каменю може витримати близько 300 циклів замерзання і відтавання, при цьому його властивості не будуть змінюватись. Граніт, наприклад, розтріскається лише при 600 градусах за Цельсієм. Камінь можна також шліфувати й полірувати.

Натуральний камінь використовують для відмосток, прогулянкових і відпочинкових майданчиків, садових доріжок. Він популярний до використання під час ландшафтного дизайну, адже завдяки йому можна надати неповторності вашому подвір’ю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus