USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Переселенок у Луцьку безплатно навчають нових професій

22 Грудня 2022 07:42
У рамках проєкту «Вона», який реалізовують в Луцьку за сприяння фонду ООН та благодійників, жінки-переселенки, а також ті, які постраждали від сімейного насилля або виховують дітей з інвалідністю, мають можливість безплатно здобути нові професії.

Про це Суспільному розповіла начальниця управління соцслужб для сім’ї, дітей та молоді Луцькради Ліна Галан. З її слів, усього в проєкті навчаються 42 жінки, вони можуть здобути фах кондитера, майстра манікюру та перукаря. У Луцьку проєкт запрацював у вересні.

«Хаби «Вона» працюють у містах великих, таких, як Київ, Львів, Дніпро, Ужгород, і поміж цих міст – Луцьк», – каже Ліна Галан.

Галина Пазяк приїхала до Луцька з Донецької області у квітні. Каже: з дитинства їй подобалась перукарська справа, але працювала на залізниці. Додає: на курсах у Луцьку навчилася робити чоловічі стрижки, фарбувати волосся та вкладати його.
Читати ще: Вчили школярів заробляти гроші: у Луцьку завершився унікальний для всієї України освітній проєкт

Переселенка із Запорізької області Марина Коломоєць приїхала на Волинь у квітні. Раніше професійно манікюр не робила, лише собі та подругам, тому на курсах навчилась багато нового.
Керівниця перукарні Інна Мосієвська розповідає: учениці одразу практикуються, створюють одна одній зачіски та роблять манікюр. Навчання тривало впродовж тижня.

«Ми закінчили курс манікюрниць, так само перукарі завершили навчання та майстри педикюру. В кожному напрямку було по вісім учениць, які у майбутньому можуть працювати», – каже Інна Мосієвська.
Наступного року в рамках проєкту планують додати нові напрямки навчання – флористика і дизайн, масаж і мистецтво самопрезентації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пенсіонерка Показати IP 22 Грудня 2022 08:39
Спочатку української мови!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus