USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Переможний голос країни: у Луцьку запалював Сергій Лазановський

Сьогодні 09:51
До Луцька із сольним концертом завітав відомий співак, актор, переможець телешоу «Голос країни» Сергій Лазановський.

Виступ, який запалив лучан та гостей міста позитивною енергією, відбувся у середу, 11 вересня, в Палаці культури міста.

Виконавець одразу ж наголосив, що розвиток закладів культури, зокрема і того, в якому проводився концерт, є необхідним, оскільки культура – не менш важлива складова і в час війни, і загалом, адже саме завдяки їй ми можемо виділятися серед інших народів світу.
Розпочали концерт Сергій Лазановський та його гітарист Юрій Михайлюк з ліричних пісень, але одразу ж пообіцяли, що глядачі відчують різні емоції – від журбинки до приємності, тож звучали композиції: «Зорі», «Щастя бути удвох», «Вкрала ти», «В саду осіннім айстри білі», «Божеволію», «Плакала», «ЗСУ», «Манила», «Брат» та багато інших.
Не обійшлося й без прем’єр – співак виконав свої ще не випущені треки «Залежність» та «Переживем», остання, як розповів Сергій, ще не анонсувалася на жодних платформах.

Як зазначив співак, найважливішою метою всіх концертів є підтримка ЗСУ, тож впродовж дійства відбувався збір коштів на підтримку армії. Окрім того, виконавець закликав долучитися до розголосу акції «Free Azov» та поширити фото плакату серед своїх друзів та знайомих.

«Більше ніж два роки, а якщо конкретніше, то 10 років ми боремося з нечистю, а якщо ще конкретніше, то вже й століття, тому що наші прадіди і прабабусі теж виборювали свою незалежність і можливість існувати як українці, але отой сусід нам цього не дає зробити, бо ми йому невигідні своїм існуванням. Наша історія перекреслює всю їхню історію, але воно так не буде, як вони хочуть, бо українці, як колоски пшениці, як жито, яке посадили і воно проростає крізь бурю, дощ і каміння, ми маємо бути, жити, існувати.

До мене звернулися дружини, діти, матері, сестри, брати людей, котрі на передових позиціях захищали нас із вами, але потрапили в полон, або зникли безвісти, про них немає жодної інформації, а рідні чекають і їм потрібна звістка. І ви знаєте, українці – унікальний народ, оскільки суспільним тиском вони можуть добиватись істини, і повірте, розголос працює. Я зараз вас попрошу сфотографувати цей плакат і виставити в соціальних мережах з хаштегом «Free 46 Brigade» або «Free Azovstal», – звернувся до глядачів Сергій Лазановський.
Наступною у програмі стала композиція Сергія, записана у парі з військовим Олександром Роменським, – «Чорна хмара».

«Олександр, коли розмовляє, то затинається, і я побачив в інтернеті, що він коли співає, то затинання пропадає, музика в цьому допомагає. І ми вирішили з командою написати дуетну пісню, щоб він на ній теж проходив реабілітацію. Якщо ви подивитеся кліп на ютубі «Чорна хмара», то таким чином долучитесь до донатів, пожертви на його реабілітацію, оскільки вся монетизація стовідсоткова», – розповів про важливість пісні «Чорна хмара» Сергій Лазановський.

Ще однією піснею, яка зачепила зал, стала композиція «Мамо, не плач», яку виконавець присвятив своєму другу, який загинув на початку повномасштабного вторгнення, та всім Героям, які віддали життя за незалежність України.

«Герої не вмирають, і вони будуть живі, поки ми будемо про них пам’ятати. І я думав, якби у них була можливість сказати останню фразу для своєї мами, щоб вони сказали, і на думку спала лише одне – «мамо, не плач», – сказав перед виконанням пісні співак.

У перервах між піснями виконавець не втомлювався приймати дитячі подарунки та обійми, які були по-особливому чуйні та трепетні. Також із сцени палацу співак привітав свою прихильницю Іванку з днем народження, дівчина приїхала з Торчина і була приємно вражена таким подарунком.
Запалила глядачів «Червона рута», під яку усі присутні підспівували та пританцьовували.
Сергій розповів про написання треку «Моя мала». Він пояснив, що в дитинстві бабуся розповідала про історію свого першого кохання і хлопець не зміг не закарбувати це.

«Бабуся розказувала, що колись до неї ходив кавалер, до речі, він був воїном української повстанської армії, кохання в них не склалось із зрозумілих причин, вже тоді москалі забирали в дівчат їхнє кохання. І ось вона розповідає, що до неї приходив кавалер на річку, поки вона прала речі, обіймав і казав мені «моя мала». Бабусі 93 роки, і вона такі речі розказує, вирішив, все, випускаємо цю пісню. Вона трохи про перше кохання, і я вважаю, що в житті кожного чоловіка має бути його «мала», незалежно від віку, головне, щоб вона завжди була усміхнена», – сказав зі сцени співак.

На завершення лучани та гості міста скандували виконати пісню «на біс», тож виконавець повернувся та заспівав композицію «Вкрала ти». Але й цього гостем заходу виявилось замало, тож за їх проханням Сергій Лазановський виконав ще два треки – «Настя» та «Зорі».

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олена Показати IP Сьогодні 10:36
Шкода, що не знайшлось кілька безкоштовних квитків для родин загиблих та зниклих безвісти захисників України. Тому не слухатиму цього співака...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus