USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

«Переміщені долі: історії мужності та сили духу»: у Луцьку презентували виставку про переселенців

21 Червня 2024 10:56
20 червня до Міжнародного дня біженців у Луцьку організували аудіовізуальну виставку під назвою «Переміщені долі: історії мужності та сили духу». Презентацію влаштували у сквері «Зоряний», де представили шість фотостендів з історіями переселенців та біженців, які розказують про досвід свого зростання та інтеграції в суспільство.

Про це повідомляє Суспільне.

«Ці люди розповіли своїм голосом ці історії, можна буде дізнатися їх, послухати. Дуже важливо привертати увагу громадськості до проблем переселенців», - розповіла організаторка заходу Олена Кузьмич.

39-річна Наталія Бєлімова приїхала із Луганщини. Жінка говорить: у Луцьку їй вдалося відкрити власну справу з виготовлення льодяників, а також спільно з іншими переселенками створити громадську організацію «Старт у нове життя».

«Завдяки програмам, яких дуже багато у Луцьку для переселенок, я започаткувала власну справу, пройшла навчання, відкрила офіційно своє виробництво і тепер працюю. Ми не проблема Луцька, ми – ресурс. Ми готові працювати, ми настроєні на добро, розвиватися. Ми любимо Луцьк», – додала жінка.
Читати ще: «Хочемо додому. Більше – нічого». Як переселенці облаштувалися в гуртожитку на Волині

Киянці Людмилі Погребній – 41 рік. Жінка має трьох доньок, наймолодшій нині 2 роки, вона народилася уже після переїзду у Луцьк.

«Трошки подорожували по Київській області, переховувалися там в підвалах, в укриттях, в знайомих, а потім все-таки вийшло виїхати сюди, – пригадує переселенка. – Я була якраз на 6-му місці вагітності, це був дуже такий складний період».
Читати ще: «Найстрашніший блокпост – через понтонний міст»: подружжя педагогів розповіли про переїзд з окупованих Олешків до Луцька

Під час виставки влаштували різноманітні майстеркласи для дорослих та дітей, також учасники заходу долучилися до акції «Нитка єднання».
Захід тривав упродовж години. Зі слів організаторки Олени Кузьмич, до нього долучилися до пів сотні людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 21 Червня 2024 11:39
а на якій мові вони розмовляють бо недавно весь інтернет гудів про переселенців яким в Ковелі надали житло та про те як вони відпочивають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus