USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Перекидатимуть військову техніку й десантників: Росія виконає ще 20 рейсів у Казахстан

8 Січня 2022 18:56
У міністерстві оборони Росії повідомили, що російські військові літаки Іл-76 виконають понад 20 рейсів для транспортування техніки та десантників до Казахстану. Загалом налічується понад 75 літаків, залучених у операції ОДКБ.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Переміщення підрозділів проводиться цілодобово. Одразу після прибуття російські «миротворці» почнуть виконувати завдання з охорони стратегічних об’єктів, а також «сприяти силам правопорядку Казахстану в стабілізації ситуації». Крім того, створена міноборони РФ повітряна група з понад 70 літаків Іл-76 та 5 літаків Ан-124 цілодобово перекидає російських військових до країни з аеродрому «Північний».

Перекидаються також нові бронетранспортери БТР-МД Черепашка.

Раніше повідомляли, що в Алмати продовжується стрілянина. МВС Казахстану повідомило про те, що наразі затримано понад 4,5 тис. осіб, які брали участь у протестах.

Мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 людей.

Заступниця міністра охорони здоров’я Ажар Ґініят повідомила, що понад 1 000 людей постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

На всій території Казахстану запроваджено режим надзвичайного стану.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив 7 січня, що в Алмати ситуація стабілізувалася, проте «терористи продовжують завдавати збитків державі та приватному майну», тому він наказав відкривати вогонь на ураження без попередження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
капітан Показати IP 8 Січня 2022 19:15
А журналістам не відомо, що якщо перекидають десантників, то в них на озброєнні і є ті самі БТР-МД Черепашка? :) То ж не танки і не БТРи! Спочатку взнайте про комплектування збройних сил тої чи іншої країни, а потім хвилю розганяйте!
скептик до капітан Показати IP 8 Січня 2022 19:30
а сам факт агресії не турбує ? чи то все ОК по капітанських мірках ?
Анонім до скептик Показати IP 8 Січня 2022 21:21
Агресія це люди мародери, які роблять що хочуть, руйнують те що до них збудували. Це те саме що в нас було !
скептик до Анонім Показати IP 8 Січня 2022 22:26
протести виникли із-за різкого збільшення урядом ціни на газ, хоча це було лише крайньою точкою народного незадоволення владою. мародери - це окреме явище, яке із самими протестувальниками немає нічого спільного (І НЕ ВИКЛЮЧЕНО, ЩО МАРОДЕРИ ОРГАНІЗОВАНІ САМОЮ ВЛАДОЮ,). у будь-якому випадку введення іноземних військ - це АГРЕСІЯ. почитай міжнародне право. якщо уряд нездатний керувати країною, він повинен піти у відставку. ЦЕ ДЕМОКРАТІЯ
практик до скептик Показати IP 9 Січня 2022 10:22
Зате вам все підвищують і у такіх розмірах, що вже ні на яку голову не налазить, а ви лише на інших дивитесь і коменти строчите :) О-то нація... :(
1 до практик Показати IP 9 Січня 2022 11:39
Майдани платні, як ніхто не платить то і страйкувати не йдуть.
скептик до практик Показати IP 9 Січня 2022 12:50
ми тут про парашинську агресію взагалі-то. і причиною підвищення цін на газ також є парашка. газ для парашки - це засіб політичного впливу
практик до скептик Показати IP 9 Січня 2022 15:06
Не сміши людей своїми дописами :) Де український газ дівається, рашка краде? :) Краще жуй мовчки! :)
скептик до практик Показати IP 9 Січня 2022 16:23
сміхуюн ти наш. а тобі відомо, що український видобуток покриває лише потреби населення ? для потреб комунального сектора і промисловості газу не вистачає
Точно Показати IP 8 Січня 2022 19:22
Перекидають військових і Білорусь, і Вірменія. Дали згоду на участь інші учасники ОДКБ. То чому такий акцент на РФ? Більше нічим піплу мозок заси......ти?
скептик до Точно Показати IP 8 Січня 2022 21:22
а тобі, недолугому, не зрозуміло, що без парашки ніхто нічого не перекидав би ? чи дурника валяєш ?
віг-вам до скептик Показати IP 8 Січня 2022 22:41
Так само як і без америки ніхто і нічого не робить. Дві великі країни між собою стосунки з‘ясовують, а інших використовують. Але вам цього не зрозуміти…
скептик до віг-вам Показати IP 9 Січня 2022 12:53
причиною є парашинська манія вєлічія і доктрина рускаго міра. США їм просто хвоста прикручують. і правильно роблять.
віг-вам до скептик Показати IP 9 Січня 2022 15:07
Хто б вже твого язика прикрутив?!
скептик до віг-вам Показати IP 9 Січня 2022 16:25
ще один гоблін проснувся. із-за дефіциту сірої маси кулаки сверблять
Скептику Показати IP 8 Січня 2022 22:33
І далі нехай голови ріжуть? Чи вже воля, яку розумієте як вседозволеність і анархію, вухами вилазить? Досить, вже срач в Україні розвели.
скептик до Скептику Показати IP 9 Січня 2022 12:55
та ще невідомо хто ті голови відрізав. щось у мене підозра що це справа рук ФSSБ. а срач в Україні розпочався в 90-х роках, бо камуняків вчасно не пересаджали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus