USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Перед убивством Нємцова за ним рік стежили кілери з ФСБ

28 Березня 2022 15:37
Люди, пов'язані з ФСБ, стежили за переміщеннями російського опозиціонера Бориса Нємцова країною протягом року до вбивства політика.

Про це йдеться в новому спільному розслідуванні Bellingcat, The Insider і BBC, передає УНІАН.

Як повідомляють журналісти, чоловік із паспортом на ім'я Валерія Сухарєва переслідував Бориса Нємцова щонайменше в 13 поїздках Росією, востаннє – всього за 10 днів до вбивства політика.

Ця ж людина фігурувала в попередніх розслідуваннях про отруєння опозиціонерів Олексія Навального, Володимира Кара-Мурзи і Дмитра Бикова. Вагомі свідчення вказують на те, що Сухарєв – співробітник ФСБ.

У розслідуванні зазначено, що як мінімум в одному стеженні за Нємцовим до Сухарєва приєднувався інший ймовірний оперативник ФСБ – Олексій Кривощоков, так само відомий за іншими розслідуваннями.

Стежити за Нємцовим стали відразу після того, як він виступив за розширення санкцій проти оточення президента РФ Володимира Путіна. Наприкінці січня 2014 року Нємцов зустрівся з американськими сенаторами-республіканцями Джоном Маккейном і Роном Джонсоном та назвав їм 13 імен для включення в чорний список.

Наразі одним з батальйонів полку чеченського лідера Рамзана Кадирова керує Руслан Геремеєв, відомий як фігурант справи про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus