USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Пентагон позбудеться назв, пов’язаних із героями Конфедерації

7 Січня 2023 23:31
У Сполучених Штатах перейменують назви військових баз та кораблів, названих на честь генералів Армії Конфедерації часів Громадянської війни.

Про це повідомляється на сайті Міністерство оборони США..

Заступник міністра оборони США Вільям Лаплант розпорядився 5 січня впровадити всі рекомендації Комісії з присвоєння імен.

Тепер назви, які вшановують пам’ять Конфедеративних Штатів Америки або будь-якої людини, яка добровільно служила в Армії Конфедерації, приберуть з установ, баз та військової техніки.

Зокрема, військово-морські сили перейменують крейсер USS Chancellorsville, названий на честь битви під Чанселорсвіллем під час Громадянської війни в США. Також перейменують дослідницьке судно USNS Maury, присвячене американському океанографу і морському офіцеру Метью-Фонтейну Морі, який спочатку воював за США, а згодом приєднався до КША.

Базу «Форт Беннінг», названу на честь генерала Конференції Генрі Беннінга, перейменують у «Форт Мур». Так увіковічать пам’ять ветерана війни у В’єтнамі Гела Мура та його дружини Джулії Комптон Мур. Він відомий книгою «Ми були солдатами... і молодими», за якою у 2002 році зняли фільм.

«Форт Гордон», який уславлював політика та військового Джона Брауна Гордона, перейменують на честь 34-го президента США Дуайта Ейзенхауера, який був головнокомандувачем сил Антигітлерівської коаліції в Європі.

Тим часом на Арлінгтонському національному цвинтарі вже розбирають Меморіал Конфедерації.

У Пентагоні пояснили, що під час Першої світової війни уряд назвав деякі американські бази на честь офіцерів Конфедерації, щоб заручитися підтримкою жителів Півдня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Патрiот Показати IP 8 Січня 2023 00:12
Ще однi дебiли
ВІРУС Показати IP 8 Січня 2023 09:41
Це ті самі що і тут......
Анонім Показати IP 8 Січня 2023 11:33
Правильно роблять! З ганьбою треба боротись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus