USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Пентагон блокує передачу доказів військових злочинів РФ до Гааги, – ЗМІ

9 Березня 2023 13:31
Пентагон блокує адміністрації президента Джо Байдена обмін доказами з Міжнародним кримінальним судом у Гаазі, зібраними американськими спецслужбами про звірства Росії в Україні.

Про це з посиланням на анонімні джерела серед нинішніх та колишніх чиновників повідомляє The New York Times.

Воєначальники США виступають проти допомоги суду в розслідуванні злочинів росіян, оскільки побоюються створення прецеденту, який може допомогти в майбутньому переслідуванню американців. Інша частина адміністрації, включаючи спецслужби та департаменти штату та юстиції, виступає за обмін доказами з судом, заявили чиновники.

«Кажуть, що докази включають деталі, що мають відношення до розслідування, яке головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан розпочав після вторгнення Росії в Україну рік тому. Повідомляється, що ця інформація містить матеріали про рішення російських чиновників навмисно обстріляти цивільну інфраструктуру та викрасти тисячі українських дітей з окупованої території», – сказано у повідомленні.

У грудні Конгрес змінив правові обмеження та дозволив Сполученим Штатам допомагати в розслідуваннях і можливих судових переслідуваннях, пов’язаних з війною в Україні, але в адміністрації Байдена немає єдності, чи варто це робити, зазначає видання.

Рада національної безпеки скликала засідання «комітету директорів» на рівні кабінету міністрів 3 лютого, намагаючись вирішити суперечку, але міністр оборони Ллойд Остін та президент США Джо Байден ще не прийняли рішення, заявили чиновники.

19 січня Європарламент підтримав резолюцію про створення трибуналу для притягнення до відповідальності вищого керівництва Росії та Білорусі за злочини агресії проти України.

17 січня заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов закликав створити спеціальний міжнародний Трибунал для розслідування злочину агресії Росії проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 9 Березня 2023 13:41
міжнародні організаціїї як розумна проститутка: хто її годує/оплачує, той і танцює. саудити, китайці, кацапи- приймають всіх і побільше. світ дорослих інакше не працює)
Українка Показати IP 9 Березня 2023 16:19
Та скільки ж ви тих кацапів боятися будете, зло повинно бути покаране, інакше воно розростеться до небачених маштабів! Рашизм =фашизм! Хто прикиває злочини такого маштабу, той сам є ЗЛОЧИНЦЕМ!!!
Анонім до Українка Показати IP 9 Березня 2023 19:37
зніміть рожеві окуляри і запамятайте просту істину: бабло ЗАВЖДИ перемагає зло. будь-де та будь-коли на цій планеті. без винятків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus