USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Пенсії в Україні підвищили з червня: у кого зросли виплати і на скільки

4 Червня 2024 21:49
В Україні з 1 червня перерахували пенсії пенсіонерам, які продовжують працювати та накопичили 24 місяці додаткового стажу. Тобто, якщо після призначення пенсії особа продовжує працювати, то її стаж збільшується щомісяця, і через два роки пенсію перераховують з урахуванням цього нового стажу.

Про це повідомляє Пенсійний фонд.

Важливо, щоб 24 місяці додаткового стажу були накопичені станом на квітень. Пенсійний фонд України поки не повідомляє, скільки пенсіонерів отримають надбавку, проте в країні працюють 2,7 млн пенсіонерів, і лише частина з них має 24 місяці додаткового стажу.

Читати ще: Українцям радять самостійно відкладати гроші на старість і готуватися працювати, скільки зможуть

Особливістю цього перерахунку є те, що його проводять заднім числом. Підвищення пенсії здійснюється з квітня, але виплати починаються тільки з червня через затримку статистичних даних, які Пенсійний фонд отримує наприкінці травня.

У червні пенсіонери отримають вже підвищену пенсію та компенсацію за квітень і травень. Наприклад, якщо стаж становив 35 років і пенсія була 7 тис. грн, то після підвищення вона зросте до 7,4 тис. грн. Додатково отримаєте 800 грн за квітень і травень. Якщо пенсія при 35 роках стажу становила 10 тис. грн, після підвищення вона зросте до 10 тис. 571 грн, і ще 1142 грн буде виплачено за квітень і травень.

Як інформували, з 1 квітня очікувався автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus