USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Пенсіонери без виплат: чим обернулося скорочення працівників «Укрпошти» у селі на Волині

11 Листопада 2023 12:24
Нема поштарки – не буде й пенсії. У селі Залаззя, що на Любешівщині, мешкає понад дві тисячі жителів. Багато з них – пенсійного віку. Окрім того, що пенсія невелика, тут її ще й отримують не вчасно, оскільки відділення пошти, як розповіли місцеві, зазвичай зачинене.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Хочемо відновити відділення «Укрпошти». У нас раніше працювала пошта через день. Усі отримували вчасно пенсії, посилки, листи. Сьогодні 9 листопада, а тільки привезли пенсію. Де вони раніше були?» – бідкалися мешканці села Залаззя.

А 9 листопада біля сільського відділення було людно. Окрім того, що двері пошти нарешті відчинились, ще і привезли довгоочікувану пенсію та інші виплати.

«Я працювала дояркою, ноги болять ходити. У чоловіка 19 числа пенсія, у мене четвертого, а в сина-інваліда – соціальна пенсія. Де мені її отримувати? Де брати талончики на світло? Як їх оплатити? Мені треба, щоб відкрили пошту. У нас найбільше село в районі», – скаржиться жителька села Залаззя Гандзя Книшик.
Пересувне відділення місцеві мешканці не сприймають. Люди кажуть, що в «Укрпошті» хочуть зекономити. Раніше в сільській пошті працювали листоноша та керівник відділення. Наразі передбачена лише одна посада.

«Автомобіль пересувного відділення приїхав, постояв скільки треба й поїхав. Приїхала пошта в суботу, знову постояла скільки треба, розвернулася і поїхала. От вам економія на цілу пошту. Машини заправляти є чим?» – запитують селяни.

Читати ще: Кози, щурі та захаращене обійстя в центрі Луцька: сусіди скаржаться на сімʼю пенсіонерів

Переходити на пластикові картки хочуть не всі, оскільки в селі немає ні терміналу, ні банкомату. Їхати в Любешів, щоб отримати мізерну пенсію теж часто немає часу.

«Ми дзвонили на гарячу лінію, там сказали, що пошта в нас не зачинена. Луцький начальник слухавку не бере. Напевне, боїться взяти, не знає, що сказати. Як самі, то отримують мільйони, а нам не можна у своєму селі отримати пенсії, які заробили тяжкою працею», – каже пенсіонерка Галина Осійчук.

Журналісти звернулися за роз’ясненням до директорки з розвитку мережі «Укрпошта» Волині Валентини Варволяк. Вона не прокоментувала інформацію, заявивши, що зайнята, і пообіцяла відповісти на всі питання згодом.

Як зазначили журналісти, чекатимуть на відповідь до понеділка, щоб розповісти про ситуацію більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Листопада 2023 12:48
То так задумано. Всі пенсіонери в один час в одне місце пенсію отримувати, а дрібні сільські злодюжки по їх хатах пройдуться.
О Показати IP 11 Листопада 2023 14:54
Оптимізація. В прямому сенсі слова, менше пенсіонерів, менше виплат. Зачищають Україну для небесного єру....
Валерій Показати IP 11 Листопада 2023 17:56
Кому потрібен зараз простий громадянин для України,НікомуТе що вибрали те й маємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus