USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Пенсія у зв'язку з втратою годувальника: чи може її отримувати студент

4 Серпня 2023 17:12
Однією із видів пенсій в Україні є пенсія у зв’язку з втратою годувальника. В Пенсійному фонді кажуть, що її можуть отримувати й студенти. Але є кілька нюансів про які варто знати.

Як пояснили Пенсійному фонді, діти, які навчаються за денною формою навчання, зокрема у вищих навчальних закладах, мають право на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника.

Це право надається до закінчення навчального закладу. Втім не довше, ніж до досягнення ними 23 років, відповідно до закону України про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

«Виплата на наступний навчальний рік продовжується на підставі даних про навчання за денною формою, отриманих Пенсійним фондом України з Єдиної державної електронної бази з питань освіти автоматично, тобто без необхідності надання довідки закладу освіти про продовження навчання», – кажуть у відомстві.

На скільки можуть підвищити пенсії по інвалідності

Також стало відомо, що деякі категорії населення можуть отримати додаткові виплати. У цей перелік входять й ті, що отримують традиційні надбавки до Дня Незалежності. Ймовірно вони будуть такі:

І група – 4 421 гривня;

ІІ група – 3 906 гривні;

ІІІ група – 3 391 гривня.

Мінімальний розмір пенсії в Україні становить для І групи – 2 300 гривень, для ІІ та ІІІ групи, якщо особа не працює – 2 100 гривні, й для ІІ та ІІІ групи, якщо працює, – 2 093 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus