USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Патронажні медичні сестри з Волині отримали техніку для роботи

28 Травня 2024 16:40
Заклади охорони здоров’я Волинської області, які реалізовують універсально-прогресивну модель домашніх візитів, отримали 22 ноутбуки. Їх використовуватимуть у своїй роботі патронажні команди, які здійснюють візити до сімей із маленькими дітками.

Техніку від UNICEF Ukraine медичним працівникам передали представники In Touch Ukraine Foundation 28 травня в Луцьку.

Це стало можливим завдяки проєкту Міністерства охорони здоров’я та UNICEF «Турбота з народження вдома». Ідеться про систему проведення домашніх візитів патронажної медсестри до дітей раннього віку, включаючи допологовий патронаж.

На Волині 15 закладів охорони здоров’я впроваджують універсально-прогресивну модель і здійснюють домашні візити до сімей із маленькими дітками (віком до трьох років).
Цьогоріч в Україні буде створено 12 тренінгово-ресурсних центрів для навчання патронажних медичних сестер у межах проєкту «Впровадження універсальної прогресивної моделі відвідування вдома та інтегрованих медичних послуг, орієнтованих на дитину, на місцевому рівні в окремих регіонах України», інформувала керівниця In Touch Ukraine Foundation Маргарита Сіранчук.
Такий тренінгово-ресурсний центр для навчання патронажних медичних сестер буде облаштовано на базі Волинського медичного інституту. Виш виграв грант у розмірі 50 тисяч доларів від UNICEF на впровадження цієї ініціативи в життя, розповіла ректорка Волинського медичного інституту Тетяна Пастрик.
«Наші колеги були на навчанні й дізналися про універсально-прогресивну модель домашніх візитів. Для підготовки таких фахівців, обов’язково потрібний тренінгово-ресурсний центр. Ми подали заявку і стали переможцями грантової програми, тож будемо навчати патронажних медичних сестер. Нагадаю, що в третьому корпусі на вулиці Січовій, 22 ми нещодавно відкрили центр медичних симуляцій», – сказала Тетяна Пастрик.
Читати ще: Щоб врятованих життів було більше: у Луцьку відкрили медичний центр симуляцій «НоваМед». Фото

Очільник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух наголосив, що зараз усі медичні працівники працюють заради спільної мети – порятунку української нації.
«Передусім я хотів би подякувати команді UNICEF за ту колосальну роботу, яку вона проводить, і ту допомогу, яку надає нашим закладам охорони здоров’я. Ми співпрацюємо в різних напрямках, у різноманітних проєктах. Думаю, наші медики пройдуть навчання в рамках цієї програми на відмінно й отримають необхідні навики. 15 закладів охорони здоров’я нашої області почали впроваджувати послуги патронажних команд для дітей до трьох років», – зазначив Юрій Легкодух.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus