USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Партію ОПЗЖ треба заборонити: Ігор Гузь про «п’яту» колону в Україні

19 Лютого 2021 12:42
«Прихлопнути» проросійські медіа в Україні, виявляється, легко. І це зробив президент Зеленський, якого звинувачували, що він проросійський політик. Переконаний, треба йти далі: фінансову основу проросійських політсил прикрити, й для цього є всі інструменти, а партію ОПЗЖ заборонити рішенням суду».

Таку думку висловив народний депутат Ігор Гузь під час ефіру на телеканалі «1+1» у програмі «Право на владу» 18 лютого.

«Кремль всі ці 30 років укріпляв в Україні «п’яту» колону. І якщо будемо на цю тему дискутувати, ми ніколи не побудуємо країни, за яку віддали свої життя Небесна Сотня на Майдані. З моєї суб’єктивної точки зору, це навіть не повинно дискутуватися: «п’яту» колону треба «прихлопнути», – пояснив політик.

Парламентар звернувся до присутнього під час ефіру Юрія Луценка і нагадав, що у попередньому скликанні саме він був керівником найбільшої фракції у парламенті. І наприкінці каденції президента Порошенка, на жаль, на запитання людей, чому винні у розстрілах на Майдані не сидять, вони цієї відповіді не отримали:

«Ваша сьогодні аргументація, що депутати щось там не проголосували. Так, депутатська більшість була наша з вами і ви були керівником найбільшої фракції – БПП. І Народний фронт, і Радикальна партія, і Батьківщина, і Самопоміч могли підтримувати ті чи інші закони. Коли сьогодні Олександр Турчинов говорить, що дуже важко було під’єднати тероризм під закриття каналів – та дуже легко це було зробити. У 2018 році парламент звернувся до РНБО і президента, щоб закрили антиукраїнські канали. Але він цим не скористався. Чому? Бо не було підстав, як зараз сказав Порошенко в інтерв’ю. Та це смішно. Причина у тому, що ляси точили на Банковій з Медведчуком. Про це всі знають і це факт. Тому що намагалися домовлятися. А Зеленський, хоч я не є його апологетом, при всіх його мінусах, абсолютно неочікувано, зі своїми аргументами, можливо, й з політичними дивідендами, але він це зробив. І я визнаю, що це дуже серйозний крок».
Також Ігор Гузь зауважив: «Чому в Криму і на Донбасі була така ситуація? Тому що ми десятками років, ми – центральна влада, на превеликий жаль, не працювали з цими мільйонами людей. Ми не робили їх патріотами, не переконували їх, не знаходили правильних меседжів. І зараз вже покоління тих, хто сформувалися за часів Радянського Союзу, мабуть, їх неможливо взагалі переконати. Але є молодь і її треба переконувати.

З юності ми з Андрієм Білецьким займаємося патріотичним вихованням. Хіба хтось колись допомагав нам з цими таборами, заходами, з фестивалем «Бандерштат»?! Ми сьогодні повинні зрозуміти, як нам переконати цих людей, які голосують за проросійські політсили. І партію ОПЗЖ, яка в середині держави бореться проти України, треба заборонити рішенням суду».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
=5 Показати IP 19 Лютого 2021 13:14
100%
Клава Показати IP 19 Лютого 2021 14:54
"центральна влада не займалась вихованням в Криму і на Донбасі".. - вона ж була зайнята крадіжкою..
К. лучанин до Клава Показати IP 20 Лютого 2021 16:07
Да, і не забуваймо що Порошенко вбив свого рідного брата в Молдові.
5 Показати IP 19 Лютого 2021 15:36
Давайте як в Ссср буде одна партія,яка обєднає в собі патріотичні сили. Одна партія, один народ
Історчіня до 5 Показати IP 19 Лютого 2021 16:01
І знову буде ОУН(б) і ОУН(м), які продовжували боротьбу один з одним і за кордоном.
5 до Історчіня Показати IP 19 Лютого 2021 18:17
Сайт волинських новин скорочує дописи на власний розсуд. Тут також свобода корегування дописів
Да до 5 Показати IP 19 Лютого 2021 19:28
І цензурить теж.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus