USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Партія Путіна активізує рекрутинг у власну приватну армію «Еспаньола», – ГУР

3 Січня 2024 15:32
Путінська партія «Єдина Росія» створила власну приватну армію – так звану «ПВК «Еспаньола» – і активно набирає в неї футбольних «ультрас», радикалів і цивільних із зубожілих суб’єктів РФ та з окупованих територій України.

Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

ГУР зазначає, що «Еспаньола» раніше перебувала у структурі так званого батальйону «Восток» як добровольчий підрозділ російських футбольних хуліганів.

Із 2023 року «Еспаньолу» у своє розпорядження отримали партійці путіна ― терористичний підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії, і на гроші з «Єдиної Росії» розпочав активний рекрутинг.

За даними ГУР, до «ПВК «Еспаньола» беруть так званих футбольних «ультрас», російських радикалів усіх мастей, зокрема симпатиків нацистської ідеології, а також пересічних цивільних осіб із зубожілих «суб’єктів» РФ та тимчасово окупованих територій України.

Читати ще: Російські спецслужби зламали вебкамери в Києві і спостерігали за роботою ППО під час ракетної атаки

«Останніх використовують у «м’ясних» штурмах для створення статусу «бойового підрозділу», – додає українська розвідка.

«У пунктах рекрутингу до «Еспаньйоли», які діють на окупованих українських територіях, добровольцям за безпосередню участь у бойових діях проти України обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць. Контракт – мінімум на пів року.

Вмирати за Москву також заманюють «страховими виплатами»: 1 млн рублів – легке поранення; 2 млн рублів – поранення середньої тяжкості; 3 млн рублів – важке поранення; 5 млн рублів – смерть.

Утім фінансова мотивація слугує лише обгорткою. Для більшості новобранців перший же бій є квитком в один кінець. Загиблих та важкопоранених з числа рекрутованого «гарматного м’яса» росіяни не вивозять з поля бою, оформлюють «зниклими безвісти», щоб не платити родичам рублів за посланого москвою на смерть годувальника», – повідомили у ГУР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus