USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Парламент Молдови продовжив НС через війну в Україні ще на 60 днів

2 Грудня 2022 12:53
Парламент Молдови схвалив режим надзвичайної ситуації ще на 60 днів із 6 грудня за пропозицією уряду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

За подовження НС проголосували 55 депутатів, зокрема з партії «Дія і солідарність» (PAS), тоді як опозиція залишила зал засідань на знак протесту.

Із пропозицією подовжити НС у країні виступила з трибуни парламенту прем'єрміністр Наталія Гаврилиця. Вона зазначила, що у зв'язку з тим, що відбувається в регіоні, та воєнними діями в Україні, Молдова залишається занадто вразливою, щоб скасувати НС, введений після початку війни.

«Незаконні спроби захоплення територій сусідньої держави і ризик використання зброї масового ураження, а також посилення гібридних атак і спроб дестабілізувати соціально-економічну ситуацію в Молдові зобов'язують нас швидко реагувати, щоб захистити наших громадян і біженців», – зазначила Гаврилиця.

Читати ще: У Молдові більше не уде виборчих бюлетенів російською мовою

Проти подовження НС виступила парламентська опозиція. Депутат від ПСРМ Василь Боля заявив, що в уряду є всі важелі, щоб працювати у нормальному режимі.

«Ми вже рік живемо в режимі НС. Це надзвичайний захід і ви не переконали нас, що це вигідно країні. Ми не будемо голосувати», – підтримав його депутат від ПСРМ Влад Батринча.

Читати ще: Через ракетні обстріли по Україні майже 90% Молдови залишилося без світла

У відповідь депутат від PAS Дойна Герман заявила, що подовження НС – це необхідний захід, а не примха влади.

«Якби у нас була конструктивна опозиція, то в цьому не було б потреби. Але, на жаль, у нас опозиція, яка намагається дестабілізувати ситуацію. А ми ніколи не зловживали режимом НС», – зазначила вона.

Режим НС у Молдові діє від початку вторгнення росії в Україну 24 лютого. Його вже кілька разів подовжували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus