USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Паралімпіада-2024: українська збірна здобула 82 медалі

Сьогодні 21:16
На Паралімпійських іграх-2024 в Парижі збірна України виборола 82 медалі. Після десятьох змагальних днів це стало пʼятим результатом серед усіх збірних і сьомим – у медальному заліку. Загалом українські паралімпійці здобули 22 золоті медалі, 28 срібних і 32 бронзові.

Переможний шлях українських спортсменів у Парижі розпочався 30 серпня, коли Антон Коль здобув срібло в плаванні на 100 метрів на спині, Ірина Пойда – срібло на дистанції 200 метрів вільним стилем, Анна Гонтар – бронзу в плаванні на 50 метрів вільним стилем, бронзу також виборов Олександр Комаров у плаванні на 200 метрів вільним стилем, пише Бабель.

Згодом плавець Олександр Комаров здобув перше для України золото. Ще три срібла принесли Україні Владислав Білий у метанні списа, Ірина Пойда у плаванні, Наталія Кобзар у бігу.
Уже 1 вересня Україна мала ще 11 нагород – чотири срібні медалі вибороли Володимир Пономаренко, Єгор Дементьєв, Анна Стеценко, Андрій Трусов. І ще сім бронзових – Роман Данилюк, Віктор Дідух та Ірина Шинкарьова, Ярослав Денисенко, Анна Стеценко, Антон Коль, Євгеній Богодайко, Марина Піддубна.
У четвертий змагальний день Україна здобула ще вісім медалей. Серед призерів – Оксана Зубковська та Михайло Сербін із золотими медалями; Роман Полянський зі сріблом; бронза в Євгенія Богодайка, Артема Колінька, Данила Чуфарова, Данила Семенихіна, Анни Гонтар.

Читати ще: За крок до медалі. Волинські веслувальники – про Паралімпіаду в Парижі і поведінку «нейтральних» росіян

У пʼятий день змагань українська збірна виборола вісім нагород – це золото Дениса Остапченка та Ігоря Цвєтова, срібло Андрія Трусова та Іллі Яременка, бронза Сергія Паламарчука, Олексія Вірченка, Олександра Литвиненка, Зої Овсій.
Одразу десять медалей паралімпійці взяли шостого змагального дня – чотири золота, три срібла і стільки ж бронзи. Нагороди отримали Юрій Шенгур, Андрій Трусов, Ігор Німченко, Данило Чуфаров, Юлія Шуляр, Олександр Яровий, Наталія Кобзар, Максим Коваль та Олена Федота-Ісаєва.
Україна здобула чотири золота в сьомий день Ігор. Перше місце пʼєдесталу посіли Ярослав Денисенко, Андрій Трусов, збірна з плавання в складі Марини Піддубної, Олексія Вірченка, Анни Стеценко та Ярослава Денисенка, а також Анастасія Москаленко. Срібло вибороли Максим Веракса, Анна Стеценко, Марія Шпатківська.
За восьмий і девʼятий день Паралімпійських ігор в української збірної додалися ще 15 медалей. Золоті вибороли Марія Помазан, Наталія Ніколайчик, Єгор Дементьєв. Срібло Україні принесли Оксана Ботурчук, чоловіча збірна з голболу в такому складі: Василь Олійник, Антон Стрельчук, Федір Сидоренко, Євгеній Циганенко, Родіон Жигалін, Олександр Топорков, а також Денис Остапченко, Данило Чуфаров, Людмила Даниліна. Бронзу взяли Павло Баль, Анжела Гаврисюк, Давид Хорава, Данило Чуфаров, Ярослав Семененко, Анна Гонтар, Олександр Комаров, Ірина Пойда, Олена Федота-Ісаєва, Максим Ніколенко.
У десятий день Україна здобула ще 12 медалей: пʼять золотих, три срібні та чотири бронзові. Серед медалістів – Ігор Цвєтов, Микола Синюк, Віктор Дідух, Марина Литовченко, Юрій Бабинець, Анастасія Гарник, Олександр Назаренко, Андрій Трусов, Ігор Німченко, Денис Остапченко та Сергій Паламарчук, команда шпажисток Євгенії Бреус, Наталії Морквич, Олени Федоти-Ісаєвої, Надії Дьолог.
В останній день Паралімпіади-2024 українці здобули одне золото (Владислав Єпіфанов) та два срібла (Марина Мажула й Антон Крюков).

Паралімпійські ігри-2024 проходили у Парижі з 28 серпня до 8 вересня. Від України змагалися 140 спортсменів у 17 видах спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus