USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Папа Римський різко висловився про людей, які заводять тварин замість дітей

6 Січня 2022 12:58
Папа Римський Франциск розкритикував людей, які заводять домашніх тварин замість дітей, і заявив, що це прояв егоїзму.

«Сьогодні ... ми спостерігаємо прояв егоїзму. Ми бачимо, що деякі люди не хочуть мати дитину. Іноді вони заводять тільки одну, але при цьому мають собак і котів, які замінюють дітей. Це може здатися смішним, але це реальність», – цитує понтифіка The Guardian.

За словами Франциска, така практика принижує людей, «позбавляє нас людяності».

«...цивілізація старіє без людяності, тому що ми втрачаємо багатство батьківства і материнства, і страждає саме країна», – сказав Папа Римський.

Відомо, що у самого Франциска немає домашніх тварин в його резиденції у Ватикані. У 2014 році він уже заявляв газеті Il Messaggero, що домашні тварини замість дітей – це «ще одне явище культурної деградації» і що емоційні стосунки з домашніми тваринами «легші», ніж «складні» відносини між батьками та дітьми.

У середу, 5 січня, запрошуючи пари, які не можуть мати дітей з біологічних причин, розглянути можливість усиновлення, Франциск закликав потенційних батьків «не боятися» вступати в батьківські права.

«Народження дитини завжди пов’язане з ризиком, але ще більший ризик не мати дитину, заперечувати батьківство», – сказав Папа Римський.

Раніше понтифік засуджував «демографічну зиму» – падіння народжуваності в розвиненому світі. Він також критикував сучасне суспільство, де кар’єра і заробляння грошей для багатьох важливіші за створення сім’ї. Таке мислення Франциск називав «гангреною суспільства».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Краще мовчати Показати IP 6 Січня 2022 13:30
На фоні Івана-Павла ІІ, цей Папа явно розумом не виділяється....Недавно в різдвяному посланні щось він говорив про якісь "метестази в Україні", маючи на увазі українсько-російську війну. Як то кажуть, краще мовчати, як базікати дурниці........
Лучинка Т до Краще мовчати Показати IP 7 Січня 2022 20:04
Повністю підтримую! Для того, щоб слова Ватикану почали мати, хоч якусь, вагу, скасуйте целібат!
Лучанин Показати IP 6 Січня 2022 14:06
З ним не можна погоджуюсь. Зараз не той час, точніше не ті можливості у людей, особливо це стосується країн з розвитком економіки як в Україні і гірших. Інша справа, коли людина живе в достатку, а народжувати не хоче, бо втратить фігуру чи щось подібне, то це вже не правильно. Але ... кожна людина має мати право вибору. Може краще не народжувати ніж народити і потім через відсутність нормального виховання дитина виросте вбивцею.
Папа Показати IP 7 Січня 2022 15:08
Дивися краще за своїми педофілами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus