USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.32 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Панахида та погашення марки: у Луцьку вшанували пам’ять захисників України

Сьогодні 13:10
На Театральному майдані міста Луцька сьогодні було велелюдно. Волиняни вкотре зібралися, аби вшанувати День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Про це повідомляє Волинська ОВА.

Як зазначила ведуча дійства, з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом, який став одночасно і трагедією, і сторінкою української незламності. Також у цей день згадуємо всіх полеглих захисників і захисниць України.

Тож хвилиною мовчання вшанували світлу памʼять героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Схилив голову в пошані перед загиблими захисниками й начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Читати ще: «Біль матерів та дружин не вщухає»: у центрі Луцька вшанували загиблих за українську незалежність. Фото

Потому представники духовенства відслужили панахиду за загиблими українськими воїнами. А присутні поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України», аби вшанувати світлу пам’ять Героїв новітньої доби.
Окрім того, Укрпошта офіційно представила благодійну поштову марку під назвою «Хвилина мовчання». Її спецпогашення також відбулося на Театральному майдані по завершенню пам’ятного заходу.

Директорка з розвитку мережі Волинського регіону Акціонерного товариства «Укрпошта» Валентина Варголяк розповіла, що цей випуск присвячений вшануванню пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які віддали свої життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

До слова, тираж марки – 350 000 примірників. Художник марки та конверта «Перший день» – Сергій Майдуков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus