USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Оцінили стан автобусів, які перевозитимуть волинян

11 Травня 2018 13:23
Близько 30 автобусів 23 перевізників, які в майбутньому здійснюватимуть пасажирські перевезення на внутрішньообласних маршрутах, перевірили на відповідність поставлених законодавством вимог.

Огляд транспортних засобів здійснили 11 травня в Луцьку.

Як розповів директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка, перевірку автобусів запровадили у зв’язку з проведенням конкурсу для перевізників. Так, наприкінці травня відбудеться засідання конкурсної комісії, яка й визначить переможців.

Іван Мирка підкреслив, що дуже важливо побачити у дійсності ті транспортні засоби, які перевізники подають у документації.

«Документально вони всі в ідеальному стані. Але, коли ми почали робити такі огляди, в нас були випадки, що в документах – одне, а насправді картина зовсім інша. Це були і спалені автобуси, і автобуси, у яких із 18 місць робили 22», – зазначив директор департаменту. Він додав, що передусім звертає увагу на зовнішній вигляд автобуса, резину, обігрівачі, наявність усіх пасажирських місць, стан скла тощо.
Окрім Івана Мирки, перевірка транспортних засобів здійснюється за наявності патрульної поліції, працівників Державної служби України з безпеки на транспорті.

Водночас, на переконання директора департаменту, такі огляди дисциплінують не тільки перевізників, які за наявності невідповідностей, недоліків чи порушень змушені їх усувати, адже їх тоді не допускають до участі в конкурсі, а й держслужбовців, котрі безпосередньо відповідають за якість пасажирських перевезень у області. Також під час перевірок чиновники мають можливість ознайомитися з тими проблемами, які найбільше турбують перевізників. Йдеться, зокрема, про стан доріг на Волині, через що водіям доводиться часто відправляти транспорт на ремонт.

«У нас у департаменті є перелік ділянок доріг, які потребують першочергового негайного ремонту. І в робочому порядку ми всі ці пропозиції розглядаємо й даємо завдання нашим кураторам, які виїжджають, зокрема з працівниками транспортних підприємств, органів місцевої влади, оглядають дороги. Виявлені недоліки ми ліквідовуємо. У нас уже є перші результати. Це питання дуже гостре, адже за один раз всього не зробиш і грошей не знайдеш, але вже перші гарні паростки нашої роботи є. Ті ділянки доріг, якими відмовлялися їздити перевізники, ми привели хоч і не в ідеальний, але задовільний стан», – сказав Іван Мирка.

Він теж зауважив, що через недостатню кількість поданих заявок не всі об’єкти вдасться забезпечити автобусними перевезеннями. Очікується, що близько 40 об’єктів залишаться без перевезень, це переважно сільські маршрути. Своєю чергою, інструментів, аби змусити перевізників брати участь у конкурсі для охоплення всіх сполучень, немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
s Показати IP 11 Травня 2018 13:51
Пазікі евтаназіки
123 Показати IP 11 Травня 2018 17:07
А деж Луцьк - Охлопів. Просимо перевірити автобусі їздить не за маршрутом
інженер- механік Показати IP 11 Травня 2018 22:49
Освіта Івана Мирки дозволяє перевірку стану автошляхів а не технічного стану автопарку. Поки пекарі будуть шити чоботи.але під лейблом партії- так і житимо..Технічний стан автобуса перевірити без оглядової ями-все одно що вагітність по кольору волосся.Але про що я.
Іван Мирка Показати IP 12 Травня 2018 09:25
Це не техогляд, а огляд автобусів зі сторони пасажира, а потім вже держслужбовця та аж ні як інженера механіка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus