USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Отримав десятий вирок за життя: волинянина посадили на 5 років за крадіжку новорічних гірлянд

4 Лютого 2024 18:18
Крав товари в магазинах, продавав їх перехожим, а виручені кошти витрачав на свої потреби. Краму з полиць магазинів житель Нововолинська виніс на кілька тисяч гривень, а отримав понад п’ять років за ґратами. Цікаво, що це вже десятий, так би мовити, ювілейний вирок суду, який отримував чоловік за своє життя.

Нині він намагається оскаржити покарання, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Дев’ять вироків, більше половини з яких – реальні терміни позбавлення волі. Такі покарання уродженець Нововолинська отримував переважно за крадіжки, грабіж, шахрайство та наркотики. Починаючи з 2005 року і до сьогодні біографія чоловіка зводилось до одного: вкрав – сів – вийшов на волю – вкрав – сів.

Наприклад, коли 12 квітня 2018 року він звільнився з місць позбавлення волі, де відбував термін за своїм сьомим вироком через крадіжку, то за місяць зірвав ланцюжок з шиї випадкової перехожої – і його знову запроторили за ґрати на чотири роки.

А після звільнення в червні 2022 року, схоже, знову взявся за своє. З переліку вкраденого з полиць магазинів Нововолинська: викрутки, капсули для прання, машинки для стрижки волосся, бездротові навушники. А ближче до нового року було вкрадено гірлянди і тепловентилятор. А ще було поцуплено кілька тисяч гривень з каси місцевого магазину.

Ці всі епізоди, як описано у вироку суду, були наприкінці листопада і на початку грудня 2022 року. Навіщо чоловіку знадобились гірлянди, вентилятор і капсули для прання?

Він це на суді пояснив так: «Зазначив, що в період вчинення ним крадіжок був наркозалежним. Викрадене майно продавав незнайомим на вулицях міста Нововолинська, а виручені за викрадене кошти витрачав на власні потреби».

Із врахуванням останнього вироку Володимир-Волинського суду від 1 травня 2023 року в жовтні минулого суд призначив остаточне покарання терміном п’ять років чотири місяці тюрми. Нині злочинець перебуває у СІЗО. Звідти і вийшов на зв’язок з Волинським апеляційним судом, в якому намагається оскаржити вирок. Проте цього разу сам просить перенести судове засідання, бо має проблеми зі здоров’ям.

«Хочу попросити відкласти судове засідання через не всі подані папери про мій стан здоров’я», – клопотав обвинувачений Володимир Тимощук.

Як додає захисник, таким чином її підзахисний хоче надати документи про погіршення здоров’я, аби не бути голослівним.

«Він має намір додати доказ, що в нього виявлена хвороба. Ця інформація не розголошується захиснику, тому він самостійно отримуватиме відповідь. Я підтримую клопотання», – зазначила захисник Марта Улибіна-Вельгус.

Суддя дивується, чому підсудний за стільки часу не спромігся зібрати цих паперів раніше.

І хоча прокурор зазначила, що не бачить потреби у відкладені судового засідання, колегія суддів, таки вирішила перенести його, і дочекатись обіцяних паперів від підсудного. Чи вплинуть дані про стан здоров’я чоловіка на рішення суддів – побачимо у відповідній ухвалі, йдеться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus