USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

Отримав 30 тисяч: колишнього керівника Волинського облавтодору покарали за хабарі

16 Жовтня 2024 22:08
У січні цього року правоохоронці затримали в. о. очільника Волинського облавтодору Миколу А. Посадовець отримував хабарі за надання в оренду приміщень державного підприємства без укладання офіційних договорів.

Луцький міськрайонний суд, як йдеться у вироку, оштрафував чиновника на 34 тисячі гривень.

Як зазначається, у 2023 році горохівський підприємець зустрівся із тодішнім очільником ДП «Волинський автодор», щоб орендувати гараж. Останній повідомив: є вільні приміщення, але потрібно зробити дозвільні документи. Аби обійтися без цього процесу, чиновник запропонував підприємцю платити йому по 10 тисяч щомісяця.

У грудні 2023 року керівник вперше незаконно отримав вказану суму. Але підприємець не захотів далі платити хабарі, тому звернувся у правоохоронні органи. Миколу А. затримали в січні 2024 року, коли він отримував 20 тисяч гривень за два місяці «оренди».

Читати ще: «У країні війна, а з мене вимагають хабар». Судять екскерівника Волинського облавтодору

Обвинувачений свою вину в отриманні сумарно 30 тисяч гривень визнав. Він вперше притягується до криміналу, характеризується позитивно, має на утриманні двох малолітніх дітей.

Суд визнав Миколу А. винним і призначив йому 34 тисячі гривень штрафу. Вирок може бути оскарженим протягом 30 днів із моменту його проголошення.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus