USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Отруєну хімікатами внаслідок ракетного удару воду в Ікві на Тернопільщині понесло у Білорусь

7 Квітня 2022 23:02
Отруєну хімікатами внаслідок ракетного обстрілу Тернопільщини воду в річці Іква понесло в Білорусь.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

«Специфіка річки Іква така, що вона тече в бік Білорусі. Ми навіть жартома зауважували, що от вони це зробили, то результат через день-два отримають у себе. Рівненську область ми повідомили про небезпеку», – зазначив Труш.

За його словами, одразу після того, як уламками ракети було пошкоджено резервуар з аміачними добривами на півночі Тернопільської області, і вони просочилися в ґрунт та водоносні шари, найбільша небезпека була для життя жителів села Сапанів Кременецького району.

«Ми людей попередили того ж дня, застерегли їх від використання води з криниць, забезпечили їх питною водою. Воду з криниць вже можна пити, це показали лабораторні дослідження. В річці Ікві станом на ранок ситуація покращилася. Звичайно, це не мине безслідно. Отруєно ґрунт, у Ікві вимерла риба, підприємству, яке постачає міндобрива, завдано серйозних збитків», – зауважив Труш.

Він також закликав аграріїв оперативно забирати в постачальника рідкі міндобрива, щоб у подальшому в резервуарах не накопичувалася велика кількість хімікатів і не повторилася подібна ситуація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хммм Показати IP 8 Квітня 2022 00:03
Іква в Стир впадає а це значить що Стир теж забруднено.
Мойша Показати IP 8 Квітня 2022 07:15
Ії понесло у Стир і в т.ч. до Луцка !!!
Водник Показати IP 8 Квітня 2022 09:26
Змініть назву статті. Труш напівжартома ляпнув, а ви повторюєте. Вода дійде до Білорусі через тиждень, може і два. Викид стався біля витоку Ікви (там річка більше нагадує струмок) - далі Млинівське водосховище (сповільнення течії і осідання забруднень), впадіння у Стир (значне розбавлення води) і через більш як дві сотні кілометрів (протікаючи на шляху Луцьк, Рожище, Коли, Вараш) потрапить у Білорусь. Швидше за все забруднення буде місцевого масштабу (залежить від об'ємів, сподіваюся не дістанеться до Дубно і Млинова).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus