USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.40 10.60

Оточення та зачистка: в Алмати між військовими та мітингувальниками тривають перестрілки. Відео

6 Січня 2022 08:15
Протести в Казахстані влада вирішила у відкриту жорстко придушувати – в найбільшому місті країни Алмати розпочалася антитерористична спецоперація для встановлення порядку. Між військовими та озброєними протестувальниками почалася інтенсивна перестрілка.

Як повідомляє 24 канал з посиланням на «Мир 24», під час заворушень місто зазнало величезної шкоди.

У месенджері також з’явилася інформація, що в Алмати влада стягує ще більше військ, і трасою їхали колони військової техніки.
У центрі міста військові на бронемашинах і БТР взяли демонстрантів в кільце, повідомляє канал SHOT.

«На площі Республіки знаходиться близько 50 одиниць техніки – в тому числі вантажівки з озброєними силовиками. На площі знаходяться близько 200 радикалів з вогнепальною зброєю. Були чутні постріли...», – наголошується на каналі.

Читати ще: Президент Казахстану через протести попросив допомоги в Путіна і Ко

Простір навколо площі повністю контролюється військовими. Вони зайняли зручні позиції, щоб не дати протестувальникам прорватися до акимату чи резиденції президента.
Як пише ТАСС, поліція Алмати повідомила, що вночі було здійснено спробу штурму адмінбудівель, у тому числі – райвідділів та управлінь поліції. При цьому десятки нападників були ліквідовані, їхні особи встановлюються.

«Минулої ночі екстремістськими силами зроблено спробу штурму адміністративних будівель, департаменту поліції міста Алмати, а також районних управлінь та відділів поліції. Десятки нападників ліквідовані, їхні особи ідентифікуються», – повідомили в ефірі телеканалу «Хабар-24».

Тим часом у місті відбуваються погроми та мародерство. Кадри з розтрощеними магазинами публікують у соцмережах. На відео видно, як з торгових центрів виносять товари.

На одному з відео, яке оприлюднив телеканал "Дождь", видно, що для того, аби дістатись в магазин, мародери навіть використовують спецтехніку.
Читати ще: Головний опозиціонер Казахстану виступив із заявою на каналі Ахметова: він координує протести з Києва

Мародери виносять з торгових центрів переважно техніку: на кадрах видно, що багато людей вибігають з плазмами. Задля того, аби потрапити в магазини, ламають двері та вікна.
У соцмережах оприлюднили відео, на якому один із учасників заворушень розповідає, що у будівлі акимату знайшли сейф. У ньому було кілька мільйонів тенге. Демонстранти ділились грішми між собою, кожному дісталось по 2 – 3 тисячі.
Не обійшли стороною мародери і відділення банків. Зокрема, постраждав банк Kaspi.kz. Група молодиків просто трощила приміщення, намагаючись увійти всередину.
У Казахстані з 2 січня проходять акції протесту. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на скраплений газ. Громадяни вимагають відставки президента Касима-Жомарта Токаєва і виступають проти корупції. Під час акцій правоохоронці застосовували силу до протестувальників, затримані сотні осіб.

У зв'язку з акціями протесту президент прийняв відставку уряду. Глава держави вирішив, що тимчасово виконувати обов'язки прем'єр-міністра має перший заступник глави уряду – міністр фінансів Аліхан Смаїлов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
питання Показати IP 6 Січня 2022 08:21
Впевнені, що мітингувальники, а не мародери і злочинці?! Так громити магазини, банки, швидкі, пожежні, нищити банкомати... це лише "мирні" мітингувальники можуть - так? От навіщо для українців так спотворювати інформацію?!
Анонім до питання Показати IP 6 Січня 2022 10:55
Другі і треті користуються можливістю, що виникла за рахунок перших. Та й мітингувальники там далеко не мирні
Нестор Махно Показати IP 6 Січня 2022 08:50
Ще класік казав,що реворюціі потрібні як повітря,винищити нечість а потім почати з нуля!
Dido до Нестор Махно Показати IP 6 Січня 2022 09:12
Нечисть може й вичистять, а от на її місце прийде знову нечисть. Останні два заворушення в Україні тому доказом, плюс революція 1917 року. А що до магазинів, то їх громлять ті ж, що і мітингую потім!
Анонім Показати IP 6 Січня 2022 09:04
После шумного веселья приходит горькое похмелье. Сядут все, кто не успеет удрать в какую-нибудь Турцию. Ну и конечно, ожидаем шедевры - плачущих "я только мимо проходил" на фоне дверей казахских РОВД
Активіст Показати IP 6 Січня 2022 09:07
Казахи вчаться на чужих помилках.
Шерлок Показати IP 6 Січня 2022 09:37
Якщо *протестувальники* стріляють, то це вже не протестувальники, а бандити. А таких потрібно знищити фізично, оскільки становлять небезпеку для оточуючих. Коротко і зрозуміло.
кердик майдаун Показати IP 6 Січня 2022 09:40
А хiба так було можливо,?
Народна прокуратура Показати IP 6 Січня 2022 10:43
То яка ж офіційна позиція України з цього питання? Якщо ці "активісти" демократичні демонстранти, то де підтримка їх дій. А якщо вони заколотники, то чому територія нашої держави є майданчиком для координації їх дій?
Народна Злочинність до Народна прокуратура Показати IP 6 Січня 2022 12:11
якої то вашої держави, мусорської? Я не проти
Народна прокуратура до Народна Злочинність Показати IP 6 Січня 2022 15:54
У мене моя держава одна. А ось яка вона в тебе -зрозуміло з твого дебільного безглуздого ніку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus