USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Осиротіли двоє синів: на Волині попрощалися з військовим Андрієм Гурським, який помер унаслідок важкої хвороби

22 Серпня 2023 13:17
Із сумом та болем Тристень днями прощався із солдатом Гурським Андрієм Володимировичем, 28.01.1993 року народження. Військовий помер 15 серпня внаслідок важкої хвороби в лікарні міста Київ.

Про це пише Наш Край Медіа.

Цілим селом, навколішки зустрічали Андрія, покинувши на якийсь час сільські турботи. У невимовній жалобі родина воїна, яка сподівалася, що після лікування він повернеться додому. І він повернувся... Та не своїми ногами, а на щиті... Тужливий крик матері, сестри, бабусі розриває сонячне небо.
Без батька залишилося двоє синів, яких він дуже любив. Згорьована велика родина, друзі, однокласники, куми, односельчани. Не стримують сліз усі, хто знав Андрія. Був простим хлопцем, міг стати зіркою легкої атлетики, бо мав вроджені фізичні дані та здібності, тож у школі йому пророчили велике майбутнє... Але кожен робить свій вибір. Зробив його і Андрій, не захотів додавати клопотів батькам своїм студентським життям, після армії влаштувався працювати в приватну службу охорони. Одружився, народилося два сини. Він ніби спішив жити, ніби щось відчував...
З початком повномасштабної війни Андрія мобілізували. Але під час служби у нього діагностували важке захворювання і почалася його ще одна війна - війна з хворобою.

Його не стало раптово, гарного літнього ранку, коли вже здавалося, що хворобу вдається подолати.

Похорон військовослужбовця відбувався за військовим траурним обрядом із відданням почестей померлому.
Чин похорону звершили священнослужителі у місцевому храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Обряд похорону очолив декан Різдво-Богородичного округу Рожищенського деканату митрофорний протоієрей Василь Шняк.

Поховали Воїна на місцевому кладовищі, поряд зі ще одним тристенським Героєм Владиславом Хомиком, який поліг смертю хоробрих на полі бою. А загалом для Тристеня це вже четверта втрата.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлюють щирі співчуття рідним. Вічна пам'ять і шана!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus