USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.74

Освітній скандал: підручник з української мови для 7 класу вийшов з картою України без Криму

Сьогодні 11:15
У рекомендованому Міносвіти і виданому 2024 року за рахунок державних коштів підручнику з української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука виявили карту України без Кримського півострова.

На це звернула увагу літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко у своєму ТГ-каналі «Непозбувний книгочитун», пише Еспресо.

«Вгадайте, звідки ця карта України без Криму? У шкільних підручниках з української мови для 7 класу (авт. Онатій А. В., Ткачук Т. П.). Це надруковано прямо поруч з текстом гімну України. Переконатися можна ось тут в електронній версії на сайті Інституту модернізації змісту освіти. Надруковано ці підручники в 2024 році. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України», – зазначає вона.

Читати ще: Перша за роки незалежності: науковці Лесиного вишу видали «Історію Волині». Фото

За словами Гонченко, у паперовій версії цього підручника ця сторінка має такий самий вигляд.

Після появи її допису співавторка підручника Анастасія Онатій заявила у себе в Фейсбуці, що карта України без Криму з'явилася у посібнику «через прикру неуважність», і запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб «Домалюй Крим».
Читати ще: Україноцентричність: МОН затвердило засади реформування викладання історії у школах

Зі свого боку, верстальники кажуть, що «технічна помилка» сталася через те, що на стокових сервісах було придбано стилістичне зображення карти України необхідних параметрів й там, на жаль, не було Криму.

«Лишається питання, як це пропустили усі наступні люди, які вичитували підручник, разом з міністерством», – підсумовує Гонченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хз Показати IP Сьогодні 11:45
Рити окопи відправити їх треба
Олена Власюк Показати IP Сьогодні 11:56
Жах!!!
Так тримати Показати IP Сьогодні 12:44
На фоні нещодавного опитування, що проводило міністерство освіти, де засвітилась "ЛУЦЬКА" область, наше так зване "міністерство" надійно тримає "марку" колективу, в якому поняття "освіта" присутня тільки в назві міністерства. Хочеться підтримати ініціативу авторів підручника з приводу "домальовування" Криму на мапі та доповнити новою ініціативою - "прояви кмітливість - знайди Луцьку область на мапі ".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus