USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Особливості роботи відділень банку під час вимкнення електроенергії*

18 Лютого 2023 17:51
Банківська сфера опинилася у складних умовах через постійне вимкнення електроенергії. Саме тому почастішали випадки інкасації, вимкнення банкоматів, інших приладів, що видають гроші. Під час зняття коштів користувачі не отримують їх через вимкнення електроенергії, а працівникам банку доводиться проводити постійні інкасаційні заходи, щоб перерахувати готівку та повертати гроші на рахунки клієнтів.

Як забезпечити стабільну роботу банківської сфери під час вимкнення електроенергії?

Наразі є величезна кількість банків, які працюють навіть під час блекауту. Це можливо завдяки закупівлі генераторів та інших автономних джерел живлення. Саме вони забезпечують електроенергією лічильник банкнот, що дозволяє не припиняти обслуговування клієнтів.

Є кілька складових, які впливають на працездатність банківських структур:

Робота банку потребує спеціальної техніки, тобто комп'ютерів та планшетів, завдяки яким здійснюється списання або нарахування коштів. Проте для їх роботи потрібні електроенергія, зв'язок та інтернет. Тому доведеться піклуватися не лише про забезпечення відділення банку постачанням електроенергії, але й думати про старлінк чи вежі 4G, які працюють з використанням автономних джерел живлення.

Щоб працювала комп’ютерна техніка, використовують джерело безперебійного живлення. Це спеціальне обладнання для додаткового живлення електроприладів енергією, щоб вони не вимикалися навіть під час зникнення енергопостачання.

Нерідко для забезпечення роботи банкоматів використовують генератори, проте зазвичай це можливо лише в тому випадку, якщо банкомат розташований у відділенні банку.
Як коректно завершити роботу банківських приладів під час вимкнення електроенергії?

Оптимальний варіант – використання спеціальних стабілізаторів, безперебійників та додаткових джерел живлення, які є незалежними. Додаткові кілька хвилин роботи дозволять забезпечити всі необхідні транзакції у стислі терміни та без їх відміни.

Одним з найважливіших приладів вважається техніка, яка рахує гроші. Це дозволяє досить швидко закінчити всі банківські операції та провести інкасацію. Лічильники купюр дозволять дуже швидко порахувати кошти та завершити всі операції. Деякі з лічильників грошей доповнені функцією розпізнавання фальшивих банкнот, а також можливістю їх сортувати. Вони можуть відображати суму перерахованої готівки та підсумовувати загальну кількість банкнот. Навіть після вимкнення зберігається фасування банкнот.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus