USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Основні характеристики хорошої учнівської скрипки*

31 Грудня 2022 14:56
Вважається, що учнівські скрипки не мають бути досконалими, достатньо, аби вони мали якісний відповідний звук, та нормально функціонували. До естетичної сторони питань виникати не має – буцімто краса звуку в цьому випадку вторинна. Але насправді ці уявлення виникли в ситуації гострого дефіциту не просто якісних інструментів, а взагалі інструментів в цілому. Ще декілька десятиліть тому знайти справжню учнівського скрипку було непростим завданням.

Сьогодні ж, коли вибір інструментів вражає уяву, змінилися і вимоги до якісних скрипок і не тільки до них. Фахівець музичного інтернет-магазину Muzline склав короткий список принципово важливих рис і характеристик хорошого інструмента для навчання і розвитку.

1. Перше і головне правило – учнівська скрипка повинна відповідати віковим стандартам музиканта, тобто підходити йому за розміром.

Це критично важливо для правильної постановки рук і засвоєння механіки звуковидобування. Те саме стосується і довжини смичка.

Загалом збалансована конструкція інструмента, його зручність та здатність давати адекватний зворотній зв’язок музиканту є чи не найголовнішою засадою успішних занять. Саме тому скрипку для початківця варто обрати за допомогою спеціаліста і обов’язково під його контролем.

2. Щодо звуку, учнівська скрипка повинна відповідати всім стандартам якості прийнятим у світі.

Якщо інструмент має певні дефекти акустичного, динамічного чи тонального плану, займатися на ньому не варто – по-перше, це буде неефективно, по-друге, може нашкодити адекватному звукосприйняттю.

3. Візуальна естетика і дизайн – абсолютно суб’єктивні, але більшість скрипок для початківців, представлених на ринку музичних інструментів, мають класичне оформлення, тому з вибором тут ускладнювати не треба.

Єдина відмінність може стосуватися покриття корпусу - глянцевий лак або матовий, або взагалі нелакована поверхня. Більше того, фахівці інтернет-магазину Музлайн радять не експериментувати надто з естетикою, а концентруватися на важливих аспектах, та зупинити свої вибір на найбільш простій, зручній та ефективній скрипці.

Тим більше, що за декілька років її треба буде змінювати на іншу – більшу за розмірами, або напівпрофесійну. Купуйте тільки якісне, у перевірених магазинах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus