USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Оскаржує вирок: досі судять ексльотчика, який злив дані для удару по Луцькому аеродрому

8 Грудня 2023 10:39
Колишній український льотчик Віталій Сінельніков хоче оскаржити вирок Луцького міськрайонного суду. Чоловіка визнали винним у державній зраді та засудили до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна. Ексльотчик зливав Росії дані для авіаудару по Луцькому аеродрому.

СБУ переконана, що Віталій Сінельніков керував російською агентурною мережею й намагався вивезти секретні матеріали, зокрема щодо аеродрому в Луцьку. Чоловіка затримали задовго до повномасштабного вторгнення Росії – ще в березні 2020 року. Подробиці цієї справи засекречені, як і сам вирок, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік нині оскаржує вирок у суді. Від коментарів ЗМІ ексльотчик традиційно відмовляється.

Його адвокат навіть подавав клопотання у Верховний Суд України, щоб апеляційний розгляд перенесли із Волинського суду до Рівненського. Ще раніше виступав за відвід усієї колегії суддів.

«Мотиви вказаного клопотання зводяться до того, що колегія суддів виявила неупередженість до сторони захисту, яка полягала в ненаданні додати репліку під час заявленого попереднього клопотання про відвід головуючому судді. На переконання захисника, це прояв неповаги», – вказано в ухвалі суду.

Читати ще: Ексльотчик злив Росії дані для удару по Луцькому аеродрому: в СБУ показали, як виявили шпигуна. Відео

Захисник Сінельнікова Олександр Шадрін запевняв, що ексльотчик жодних секретних матеріалів не мав і нікому не передавав.

«Жодних секретних матеріалів у Сінельникова при собі не було, жодних відомостей ворогу він не передавав. У нього була з собою флешка з музикою. Це не секретний матеріал, можливо, там були російськомовні пісні, я зараз вже не пам’ятаю, можливо, україномовні чи англомовні. Музика – це мистецтво», – прокоментував Олександр Шадрін.
Обвинувачений свого часу вийшов на волю під заставу. На судові засідання приходить. Тепер у подібних справах запобіжний захід – лише тримання під вартою.

«Розмір застави визначений у розмірі 171 тисяча гривень. Він був зменшений і в подальшому сплачений. На той момент, коли ще здійснювався розгляд, він мав право вийти під заставу. Зараз у таких випадках запобіжний захід – це тримання під вартою, у зв’язку зі змінами до Кримінального процесуального кодексу», – сказав прокурор Сергій Зубень.

Засідання в цій справі закрите. Тож чим апелюють обидві сторони, відомо тільки учасникам процесу.

Нагадаємо, на початку березня 2020 року контррозвідники Служби безпеки України затримали під час перетину державного кордону керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ – українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗС України. Це колишній льотчик, «який ненавидів країну, якій давав присягу», Віталій Синельников.

Чоловік намагався вивезти секретні документи – світлини ключового оборонного об’єкта на заході України, Луцького військового аеродрому. Тут дислокувалася 204-та севастопольська бригада, виведена з окупованого Криму.

Зранку 24 лютого 2022 року по військовому аеродрому поблизу Луцька російська авіація завдала кілька ударів.

4 березня в Службі безпеки України повідомили про затримання лучанина за підозрою в держзраді. Слідчим авіалюбитель Ілля Сметанін тоді зізнався, що здав ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 8 Грудня 2023 11:04
Збагачення за рахунок смертей людей з якими працював, спілкувався, відпочивав у такий "ненависній" Україні. Як така наволоч може і надалі спокійно жити і дивитись в очі рідним загиблих? Обклеїти камеру кривавими рублями і хай сидить милується - він же ж цього прагнув, коли погодився на цей злочин!
111 Показати IP 8 Грудня 2023 11:25
Доречі не ображайте льотчиків, чей покидьок - штурман
лучанка Показати IP 8 Грудня 2023 13:05
ця скотиняка ще нормально виглядає - морда цеглини просить! На розміновування падлюку!
турист Показати IP 8 Грудня 2023 19:42
Кацапська мерзота! Так і хочеться зацідити чоботом в зуби.
123 Показати IP 8 Грудня 2023 19:58
А міни він тобі додому занесе.
Радувець Ларіса Показати IP 10 Грудня 2023 10:28
Чому до сих пір не поставлено крапку у цій справі??? Скополамін чи інший психотроп і все викладе як було, думав і чув, а далі вирок і все. А то розкормили кабанчика...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus