USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Ошукала пенсіонерів на майже 200 тисяч: на Волині арештували підозрювану у шахрайстві

24 Грудня 2021 21:57
На Волині арештували жительку Луганської області, яка ошукала пенсіонерів на 200 тисяч.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Волинській області.

Слідство вважає, що жінка із не встановленими наразі спільниками реалізовувала схему шахрайства «Ваш родич потрапив у ДТП».

Ця схема далеко не нова. До жертв – переважно людей похилого віку – телефонує нібито лікар, який повідомляє прикру новину – хтось із рідних абонента втрапив у ДТП та потребує терміново дороговартісної операції. Звісно ж, є людина, яка може одразу приїхати по гроші та передати їх у лікарню.

Налякані старенькі легко віддають усю наявну готівку шахраям, вважаючи, що таким чином рятують рідних.

Так 19 та 20 грудня 2021 року жертвою ошуканців стали двоє волинян, які віддали підозрюваній 120 та понад 40 тисяч гривень, аби оплатити лікування доньок.

Наступних 60 днів жінка перебуватиме під вартою.

Особи ж її спільників встановлюють.

Обласна прокуратура укотре звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки псевдолікарів чи «правоохоронців», які розповідають, що ваш близький родич втрапив у лікарню чи поліцію і, аби залагодити справу, необхідно переказати якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі.

У жодному разі просять не надсилати і не передавати кошти шахраям у таких випадках та обов’язково звертатися із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи.

Варто попереджати своїх родичів похилого віку про можливі шахрайські дії зловмисників, бо лише пильність та здоровий глузд можуть уберегти від того, щоб не стати жертвою шахрайства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
МайСтрим Показати IP 25 Грудня 2021 18:14
Да не бідні в нас пенсіонери
Анонім Показати IP 27 Грудня 2021 12:33
нічого собі суму пенсіонери назбирали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus