USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Оштрафували і стягнули збитки: волинянин незаконно нарубав дерев на 31 тисячу

Сьогодні 14:56
Волинянин незаконно зрубав у лісі три сосни. Тепер він заплатить понад 20 тисяч гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду.

Як зазначено, 27 травня близько 22:00 Микола Б. перебував на території Партизанського (Цуманського) лісництва. Не маючи відповідних дозволів, він незаконно зрубав три дерева породи сосна звичайна. Далі порізав їх на колоди й перевіз у село Грем'яче.

Своїми діями волинянин спричинив шкоди Ківерцівському лісовому господарству ДП «Ліси України» на понад 31 тисячу гривень. Йому інкримінували незаконну порубку дерев у лісах та перевезення незаконно зрубаних дерев за ч. 1 ст. 246 КК України.

Читати ще: Зрізав три сосни в заповіднику: на Волині кочегара ледь не посадили в тюрму

Обвинувачений свою вину повністю визнав, щиро розкаявся, просив суворо не карати його. Як зазначив, у повному обсязі відшкодував державі завдані збитки. Відомо, що його раніше не притягували до криміналу, одружений, має трьох малолітніх дітей, характеризується позитивно.

Захисник також клопотав про несуворе покарання для свого підзахисного. Представник потерпілої сторони до суду не з'явився, заявивши про розгляд справи за його відсутності. Щодо покарання покладався на розгляд Феміди.

У підсумку Миколу Б. визнали винним та оштрафували на 20 400 гривень. Також він заплатить три тисячі за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus