USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

ОСББ мають перевірити дахи, а підприємства вимкнути підсвітку, – мер Луцька

25 Лютого 2022 20:08
Луцький міський голова Ігор Поліщук звернувся до підприємців міста з проханням вимкнути в темну пору доби підсвітку фасадів будівель, а керівників ОСББ просять організувати огляд дахів на предмет пошуку міток.

Про це він повідомив у своєму зверненні.

З його слів, станом на 19.20 ситуація в місті стабільна і контрольована. А всі служби і підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста працюють в штатному режимі. Він також звернувся до підприємців та керівників ОСББ щодо заходів безпеки.

«Хочу звернутися до власників приміщень магазинів, установ з проханням вимкнути в темну пору доби підсвітку фасадів і зовнішнє освітлення, оскільки воно може нести небезпеку в разі надзвичайної ситуації. Крім того хочу звернутися до голів ОСББ перевірити на дахах наявність невідомих розпізнавальних знаків, які можуть проглядатися з неба. У разі знайдення знаку треба його або засипати землею або накрити іншим предметом, щоб його не було видно. Після цього горище необхідно зачинити», – наголосив мер міста.
Також Ігор Поліщук нагадав, що сьогодні були перебої з системою оповіщення, роботою сирен у місті.

«З цього приводу я написав роз’яснення, як працює ця система. Управління цивільної безпеки Волинської ОДА за наявності сигналу вмикає це оповіщення. Однак люди не змогли розібратися чи це тренувальне, чи реальне оповіщення, десь не було чути. Тому звернувся до управління цивільної безпеки ОДА в найкоротші строки це вирішити», – повідомив він.

Також у Луцьку продовжують допомагати облаштовувати блокпости, контрольно-пропускні пункти. Сьогодні в найкоротші строки виготовили 45 протитанкових «їжаків», які будуть монтуватися на підїздах до міста та на шляхах, що ведуть до Луцька, щоб не дати проїхати танкам і бронетехніці.

Крім того, сьогодні розпочав свою роботу центр допомоги військовим ЗСУ та тероборони, куди люди можуть приносити продукти харчування. Центральний пункт працює в облмуздрамтеатрі, є ще такі центри в приміщеннях КЗ «Спорт для всіх». На офіційному сайті Луцької міської ради є інформація про те, що саме найбільше необхідне. Лише за декілька годин роботи центрального пункту отримано величезну кількість допомоги.

«Я щиро дякую тим людям, які допомагають нам, допомагають нашим військовим. Хочу також звернутися до вас усіх: користуйтеся перевіреними джерелами інформації, не піддавайтеся на провокації і зберігайте спокій. Нехай у нас все буде добре!» – резюмував він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 25 Лютого 2022 20:31
Треба на полях за або перед містом робити приманки. Фарбовані також краскою.
Анонім Показати IP 25 Лютого 2022 20:35
Біля ЗАГСу теж трохи ліхтарі можна повимикати на новій площі.
оля Показати IP 25 Лютого 2022 20:39
Звертаємося до керівництва! Просимо вимкнути світло по вулицях приєднаних сіл громади, воно нам не потрібне зараз!
Диана Показати IP 25 Лютого 2022 20:41
Мы на улице на дороге закрили три или две метки Луцьк Волинська область
Б Показати IP 25 Лютого 2022 21:05
Вимкніть вуличне освітлення!!!!!
я Показати IP 25 Лютого 2022 21:18
ага, а на Шухевича л1хтар1-хоть гати, н1хто не вимикае
Юлія Показати IP 25 Лютого 2022 23:28
Чому по вулиці Лесі Українки майже всі вітрини магазинів сяють як маяки вночі?!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus