USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.62 10.85

Організатор раніше працював у банку: подробиці викриття шахрайського кол-центру в Луцьку

Сьогодні 10:41
Подробиці викриття та затримання зловмисників, які організували в Луцьку шахрайський кол-центр, повідомили у поліції області.

Налагодив роботу кол-центру 33-річний фігурант, який мешкає в Луцьку. Раніше він мав досвід роботи в банку, тож розумів, як діють і говорять справжній банківські працівники, телефонуючи до людей, інформує пресслужба поліції.

Зловмисник залучив до справи ще 19 осіб віком від 19 до 26 років – майже всі волиняни, інші – з Дніпра.

Чоловіки та жінки приходили в кол-центр як на «роботу»: усі вони мали методичні рекомендації, як «розводити» людей на гроші, а також готові відповіді на можливі запитання від громадян.
Під час санкціонованих обшуків в офісі шахрайського кол-центру та за місцем проживання організатора вилучили термінали мобільного зв’язку, системні блоки, робочі зошити з чорновими записами та інші докази протиправної діяльності.

Викритий волинськими поліцейськими кол-центр встиг «попрацювати» кілька днів. Нині його діяльність припинили.

За процесуального керівництва прокуратури, слідчі розслідують кримінальне провадження, відкрите за ст. 190 Кримінального Кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина Показати IP Сьогодні 11:56
Якби організатор працював не в банку, а в поліції, то колл-центр працював би не кілька днів, а кілька років.
Просто Показати IP Сьогодні 12:14
А хто організатор?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus