USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Орбан написав главам ЄС непублічного листа про розмову з Путіним, – ЗМІ

9 Липня 2024 08:59
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав голові Євроради Шарлю Мішелю і главам країн-членів Європейського Союзу непублічний лист за підсумками візитів в Україну і Росію.

Про це повідомляє російський розслідувальний проект «Система» з посиланням на європейських чиновників, які говорили на умовах анонімності, передає УНІАН.

5 липня угорський прем’єр відправив з Азербайджану лист, в якому пояснив, що поїхав до Києва і Москви, щоб «дізнатися позиції сторін».

За словами Орбана, у Москві вірять, що час на їхньому боці. Путін не говорив про втрати російської окупаційної армії, проте запевняв, що Україна нібито щомісяця втрачає близько 40-50 тисяч військовослужбовців.

Читати ще: В ISW назвали справжню мету «мирної місії» Орбана

«Президент Росії був здивований тим, що Президент України відкинув тимчасове припинення вогню. За словами президента Росії, вони готові розглянути будь-яку пропозицію щодо припинення вогню, яка не слугуватиме прихованій передислокації та перегрупуванню українських сил», – йдеться в листі.

Прем’єр Угорщини пише, що і Київ, і Москва готові до переговорів тільки за умови участі обох сторін. Також Путін переконував його в актуальності «стамбульських домовленостей», однак не став відповідати на запитання про ставлення до формули миру Президента України та саміту у Швейцарії.

Орбан закликав Європу «проявити ініціативу», оскільки у Сполучених Штатах Америки зараз усі зайняті підготовкою до президентських виборів. «Якщо ми не зможемо стримати або зупинити цей процес, то в найближчі два місяці ми станемо свідками більш драматичних втрат і військових подій на передовій, ніж будь-коли раніше», – додав він.

2 липня прем’єр Угорщини прибув до Києва, це був його перший за 12 років візит до столиці України. Після зустрічі з Володимиром Зеленським він заявив, що українцям варто подумати про припинення вогню і початок переговорів.

Читати ще: Орбан попросив Трампа «повернутися та принести мир»

Уже 5 липня він повідомив, що прибув до Москви з «миротворчою місією». Після переговорів із Путіним Орбан сказав, що той «не може програти». За його словами, обидві сторони заявили, що перемир’я буде використано противником для підготовки до продовження війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава.. Показати IP 10 Липня 2024 05:20
угорському чмо лишилось ще провідати Меркель, котра в розкаянні за те, що викохала кремлівського Усамі бен Ладена, дориває останні волоски на своїй ass..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus