USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Опритомніли: в ООН готові допомогти в евакуації з підтоплених окупованих територій

8 Червня 2023 16:19
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Координаторка системи ООН в Україні, Гуманітарна координаторка Деніз Браун обговорили посилення допомоги з боку ООН задля подолання гуманітарних наслідків терористичного акту Росії на Каховській ГЕС.

Про це йдеться у заяві МЗС України за підсумками зустрічі, передає Укрінформ.

У заяві українська сторона відзначила направлення ООН гуманітарної допомоги на постраждалі території. Водночас йдеться, що масштаб руйнувань та страждань, завданих громадянам і тваринам, потребує якісно іншого реагування.

«За підсумками зустрічі узгоджено, що ООН невідкладно збільшить обсяги допомоги та направить додаткові сили до Херсонської та інших постраждалих областей», – підкреслили в МЗС.

Крім того, сторони домовилися, що ООН негайно сформує у Запоріжжі та Херсоні групи, які будуть направлені на постраждалі тимчасово окуповані території Лівобережжя для надання гуманітарної допомоги та евакуації людей за умови забезпечення безпечного проїзду на тимчасово окуповані території з підконтрольної уряду України території.

Читати ще: «Згорнули без шуму і пилюки»: ООН закрила розслідування вбивства українських бійців в Оленівці

Міністр запевнив ООН в тому, що Україна надає всі безпекові гарантії ООН для виконання гуманітарних операцій в усій зоні ураження.

Сторони домовились, що згадані підрозділи ООН вирушать до уражених зон на тимчасово окупованих територіях з наших територій, щойно Росія надасть доступ та гарантії безпеки. Наразі Організація Об’єднаних Націй очікує на надання зазначених гарантій від російської сторони та доступу до тимчасово окупованих територій, постраждалих внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС.

Російські війська в ніч проти 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано.

Триває евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що шокований відсутністю реакції таких міжнародних організацій, як-от ООН і Червоний Хрест, на становище, в якому опинилися українці через підрив Каховської ГЕС.

Читати ще: «Кров на ваших руках»: у Києві біля будівлі ООН влаштували акцію протесту

Він додав, що багато міжнародних організацій або проігнорували запит про допомогу з боку України, або відмовили в дипломатичному формулюванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Володимир Показати IP 8 Червня 2023 20:43
Розкрадати бюджет та те що дали менше було б потрібно то й просити б не прийшлося. А то виглядає що цілий світ нам винен щотми такі хороші...
Анонім Показати IP 8 Червня 2023 21:31
а ти дуже багато в цей бюджет вклав,? сумніваюся, що хоч копійку, таких п**длявих рішал або кацапорилих чмошніків, яким аби жовчю ригнути, вистачає. Україна стала жертвою агресії найбільшої країни в світі, саме це с*ане ООН повинно було запобігти війні, ввести миротворців на ранньому етапі війни ще в 2014, а не бути тільки місцем, де всі збираються поговорити. Ця вся 'допомога' ніяк не компенсує втрат українців, це щоб тільки зберегти обличчя для цієї, як виявилося, непотрібної організації.
Володимир Показати IP 9 Червня 2023 00:19
Якби влада яку ви роками такі розумні і невинні обирали за " гречку" в 2014 не крутила хвостом можливо оон і ввело б миротворців. А так ніхто нікому нічого не повинен. Втрат України 100 проц ніяка допомога не компенсує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus