USD 41.25 41.65
  • USD 41.25 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Оприлюднили перелік шкіл, в яких можна навчатися дистанційно з-за кордону

26 Вересня 2023 13:52
Міносвіти оприлюднило перелік українських шкіл, в яких проводитиметься вивчення предметів українознавчого компонента для українських дітей, які перебувають за кордоном.

Про це інформує пресслужба МОН.

«Нещодавно набув чинності наказ МОН, що визначає особливості навчання дітей, які нині вимушено перебувають за кордоном й навчаються одночасно в школі країни перебування та Україні. Такі діти мають право навчатися дистанційно в окремо визначених органами місцевого самоврядування закладах освіти й вивчати лише предмети українознавчого компонента, такі як українська мова, література, історія України тощо. Це дасть змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах», – ідеться в повідомленні МОН.

Передбачається, що учні будуть тимчасово переведені в класи для вивчення українознавчих предметів і зможуть продовжити навчання у своїх школах після повернення в Україну або в разі бажання далі навчатися за стандартною дистанційною, сімейною формами чи екстернатом.

Повний перелік шкіл доступний за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus