USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

ООН, Туреччина й Україна погодили рух 14 суден у рамках зернової угоди

31 Жовтня 2022 13:21
ООН та Туреччина погодили рух суден гуманітарним коридором на 31 жовтня. Наразі вони ведуть перемовини з делегацією Росії.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

Представники ООН та Туреччини продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації «Зернової ініціативи».

Згідно з пропозицією Об’єднаного Координаційного Центру, представники ООН та Туреччини передбачають роботу 10 інспекційних груп для перевірки 40 суден.

«Така пропозиція була прийнята представниками України. Представників Росії було поінформовано», – заявили у Мінінфраструктури.

Так, з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» 31 жовтня вийшли 12 суден з 354,5 тисячі тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи. Серед них балкер IKARIA ANGEL з українською пшеницею для Ефіопії, яка знаходиться на межі голоду.

Зауважимо, що це сьоме судно, зафрахтоване в рамках Всесвітньої продовольчої програми під егідою ООН.

Разом з тим, прохід до українських портів під завантаження дозволений 4 суднам, які напередодні пройшли інспекцію СКЦ за участі всіх сторін, включаючи представників Росії.

Нагадаємо, зранку 29 жовтня у бухті в окупованому Севастополі прогриміли вибухи. Внаслідок цього російські кораблі зазнали пошкоджень.

У Росії одразу звинуватили в усьому Україну й нібито знайшли «докази». У підсумку Кремль заявив, що зупиняє дію «зернової угоди». Через це 30 жовтня рух зерновозів був заблокований.

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна попереджала про плани Росії зірвати зернову угоду. За його словами, Москва блокує зерновий коридор під надуманим приводом.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що рішення Кремля було цілком передбачуваним. Він вважає, що Росія ухвалила цинічне рішення заздалегідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 31 Жовтня 2022 13:30
до чого росія тупа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus