USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Омеляна і Князєва просять гарантувати безпеку українських доріг

22 Липня 2018 22:48
Після численних ДТП зі смертельними наслідками омбудсмен звернулася до глави Нацполіції Сергія Князєва та міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Як нагадала уповноважений ВР із прав людини Людмила Денісова у Facebook, вранці 20 липня сталося низка моторошних ДТП: на Миколаївщині та під Житомиром мікроавтобуси зіткнулися з фурою, а у Хмельницькій області у масштабній аварії з участю вантажного та легкового автомобілів загинула ціла родина. У першому випадку загинули п'ятеро людей, ще 12 травмовані. У другій аварії загинули 10 людей, серед них одна дитина, ще 10 травмовані. Крім того, в Києві внаслідок ДТП загинули троє людей, інформує Цензор.НЕТ.

Проблема ця системна, допоки не буде гарантовано безпеку дорожнього руху і не доведено до ладу дороги, такі трагедії постійно повторюватимуться. Статистика щодо ДТП змушує хапатися за голову: лише в 2017 році в Україні на дорогах загинули майже 3,5 тис. осіб. Про дотримання права людини на життя годі й казати", - заявила Денісова.

Вона впевнена, що на ситуацію впливає "небезпечна поведінка учасників дорожнього руху, неналежний контроль за технічним станом транспортних засобів, неналежний державний нагляд та контроль за дотриманням вимог безпеки під час перевезення пасажирів і вантажів".

У зв'язку з цим омбудсмен звернулася до глави Нацполіції Сергія Князєва "з проханням невідкладно вжити дієвих заходів щодо гарантування безпеки на дорогах України з метою збереження життя і здоров'я громадян", а також міністра інфраструктури Володимира Омеляна "з проханням невідкладно вжити дієвих заходів щодо створення належної дорожньої інфраструктури з метою збереження життя і здоров'я громадян". Про результати попросила поінформувати до 1 серпня поточного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хто за... Показати IP 22 Липня 2018 23:13
Ображайтеся чи ні, але з ГАЇ контролю і толку було більше ніж після реформи з патрулів...
ої до Хто за... Показати IP 23 Липня 2018 00:15
плюсую
даі до Хто за... Показати IP 23 Липня 2018 00:17
хто за це відповідатиме? грузінки вже тютю...
Совість до даі Показати IP 23 Липня 2018 10:22
А Яровий і Фацевич ще на місці з них і спрос...
Ой до Хто за... Показати IP 23 Липня 2018 00:46
Раньше брали частіше але меньше...?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus