USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Олицькій громаді передали 35 гектарів, що належали психлікарні

9 Грудня 2021 20:47
35 гектарів землі, що перебували у власності Волинської обласної психіатричної лікарні міста Луцька, передали громаді.

Про це стало відомо 9 грудня під час засідання чергової сесії Волинської обласної ради.

Зокрема, земельну ділянку площею 35 гектарів із цільовим призначенням «для ведення підсобного сільського господарства» передали зі спільної власності територіальних громад, селищ, міст Волинської області у власність Олицької селищної ради.

Читати ще: «Vivat, Olyka». На реставрацію замку Радзивіллів виділили перші 10 мільйонів

Натомість за Волинською обласною психоневрологічною лікарнею, реорганізованою в комунальне підприємство «Волинська обласна психіатрична лікарня Луцька», припинили право постійного користування цим наділом.

Нагадаємо, донедавна у замку Радзивіллів в Олиці розташовувалась психіатрична лікарня, проте пацієнтів звідти уже перевели, а сам комплекс передали на баланс Волинського краєзнавчого музею. Палац свого часу мав пишні інтер’єри: кімнати були оформлені в популярних у ХІХ ст. стилях - рококо, бароко та китайському. До нашого часу дійшло небагато зображень внутрішнього оздоблення будівлі. Десять мільйонів гривень на реставрацію замку Радзивіллів в Олиці надійде вже цьогоріч. Бюджетний комітет погодив виділення коштів.

Шляхом реорганізації до психіатричної лікарні у Луцьку приєднали медзаклад, розташований у смт Олика Ківерцівського району.

Натомість, у Волинській обласній психіатричній лікарні перебуває 72 пацієнта, які мають хронічні психічні захворювання, але не потребують лікування, а їм необхідний лише догляд. На цих пацієнтів коштів закладу ніхто не виділяє, а виписати їх – нікуди, хоч дехто й має рідню.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
рехформы Показати IP 10 Грудня 2021 09:24
одно "приеднали" к другому, другое к третьему, третье "рехформировали" - глядишь и недвижимость частями тоже разбрелась по карманам. 35 ГА громаде, а потом по карманам. И так во всем уже 30 лет. Вот до больниц добрались - скоро с ними будет как с совковыми заводами и шахтами, работников в могила или за границу в чернорабочие.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus