USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Окупанти завдали удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві, під завалами корпусу є діти. Оновлено

8 Липня 2024 11:42
Зранку 8 липня російська авіація завдала масованого ракетного удару по Україні. У Києві зараз відомо про пʼятьох загиблих і девʼятьох постраждалих.

Про це пише Бабель.

Для атаки росіяни задіяли щонайменше 6 бортів бомбардувальників-ракетоносців Ту-95 (носії ракет Х-101) і два борти МіГ-31К, які запустили ракети «Кинджал».

У Києві зафіксували падіння уламків в Солом’янському, Дніпровському та Голосіївському районах. Попередньо, є займання. Інформація щодо руйнувань та потерпілих уточнюється, пише КМВА. Також звуки вибухів пролунали в Дніпрі, Камʼянському та Кривому Розі.

Читати ще: Окупанти атакували Україну 40 ракетами, понад 20 загиблих

За даними КМВА, у Солом’янському районі є пошкодження офісної будівлі. У Голосіївському уламки впали біля житлового будинку, а в Дніпровському палають уламки в житловій забудові. У Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок, а в Деснянському – загорівся будинок.

Читати ще: Уночі над Україною збили три з чотирьох ракет противника

Мер Кличко повідомив про девʼятьох постраждалих у різних районах Києва, шістьох з них госпіталізували. КМВА пише про пʼятьох загиблих.

Мер Києва Віталій Кличко пише, що є влучання в одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит». Під завалами можуть бути маленькі діти.
Небайдужі прийшли допомогти розібрати завали лікарні "Охматдит«.
У житловому будинку в Києві внаслідок удару знищенко кілька поверхів.
Пацієнтів Охматдиту евакуюють в комунальні лікарні міста. «Операційних немає, поранених багато!» – в лікарні прокоментували удар окупантів.
Як повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, удар по «Охмадиту» прийшовся на корпус, де діти отримували діаліз. Тобто, були «привʼязані» до апаратів очищення крові. Пошкоджені реанімаційні, операційні, онкологічне відділення.

«Найперше завдання – перевезти пацієнтів туди, де є ШВЛ, кисень», – зазначив Ляшко.
Мер Кличко повідомив, що є влучання в житловий будинок в Шевченківському районі – один під’їзд зруйнований. Нараз відбувається евакуація людей.
МВС уточнює, що в «Охматдиті» загинули 5 людей. Пошуки постраждалих тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 8 Липня 2024 23:11
Скотиняки послали використовувати по мирним ракети aim120. Мабуть у малобритiв купили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus