USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Окупанти вже вкрали української води на понад 600 мільйонів гривень

18 Березня 2022 02:19
Росія відновила водопостачання на тимчасово окупованому півострові Крим. Окупанти вже вкрали української води на суму майже 620 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції України.

«Країною-агресором 24 лютого 2022 року було захоплено всі гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу, що регулювали водопостачання води з Каховського водосховища нижнього басейну річки Дніпро до півострова Крим. Ворог 27 лютого зруйнував тимчасову дамбу, автомобільний міст та головну перегороджувальну споруду каналу», – йдеться в повідомлення.

Наразі Російською Федерацією здійснюється водозабір з Каховського водосховища нижнього басейну річки Дніпро.

Читати ще: В Україні створили сайт для фіксації екологічних злочинів РФ

«Сума збитків за самовільне використання водних ресурсів народу України складає 32 628 960 гривень на добу», – зауважили в Держекоінспекції.

Нагадаємо, Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді через Північно-Кримський канал, який з’єднує головне русло Дніпра з півостровом.

Росія окупувала український Крим, увівши на півострів своїх військових та організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення.

Після окупації Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинили, перекривши канал рукотворною дамбою.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що Росія планує масові вирубки українських лісів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus