USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Окупанти вивозять жителів Енергодара до Бердянська і Приморська

7 Травня 2023 09:09
Російські загарбники вивозять мешканців Енергодара Запорізької області у напрямку Бердянська і Приморська.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Російські окупанти проводять евакуацію місцевих жителів з тимчасово захопленого Енергодара Запорізької області у напрямку населених пунктів Бердянськ та Приморськ, на місцеві бази відпочинку.

За даними Генштабу, окупанти евакуйовують людей, які мають паспорти РФ. В пріоритеті – вивезення осіб, які отримали російське громадянство в перші місяці окупації.

Також російські загарбники хочуть використати так звані «евакуації» для мобілізації мешканців окупованих територій України, передає Центр національного спротиву.

За даними Центру в уряді рф обговорюють зміни до постанови «Про порядок евакуації населення, матеріальних та культурних цінностей в безпечні райони».

«Одне з питань до обговорення – це процес евакуації військовозобов’язаних чоловіків. Зокрема окупанти хочуть фільтрувати населення на тимчасово окупованих територіях під час так званих евакуацій. І чоловіків хочуть вивозити до окремих таборів, де їх передадуть в підпорядкування військкоматів», – йдеться у повідомленні.

Сама постанова стосується й територій рф. Відтак, ймовірно, росіяни планують протестувати даний процес на ТОТ України з подальшим застосуванням на території рф.

Нагадаємо, росіяни навмисно ініціюють гуманітарні кризи на ТОТ закриваючи лікарні та аптеки, аби зробити після цього життя місцевих нестерпним. Водночас жителів ідеологічно прокачують щодо контрнаступу ЗСУ й «подальших руйнувань та репресій».

Натомість мешканцям пропонують виїхати, й обіцяють грошову компенсацію. Насправді ж росіяни мають на меті змінити демографічний склад населення та створюють пропагандистську картинку про «тікаючих» від України жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus