USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Окупанти викрадають українських чоловіків та страчують їх, видаючи за військових, – Денісова

6 Квітня 2022 17:58
Російські окупанти на звільнених територіях Київської області викрали цивільних чоловіків, яких перевдягнули у військову форму, щоб пропагандисти зняли відео про нібито захоплених у полон військових.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова, передає ТСН.

«Є свідчення, що, відступаючи з Київської області, російські війська викрадали цивільних українців, яких тепер демонструють у російських ЗМІ як «полонених» військовослужбовців Збройних сил України. Наших громадян перевдягли у військову форму та змушують брати участь у пропагандиських відео-роликах в YouTube та на телеканалах. Одного із чоловіків на відео впізнали його рідні», – зазначила Денісова.

Омбудсменка додала, що цей факт підтвердив український військовий, який у Курську був у полоні окупантів. Там він бачив 40 цивільних українців.

«Крім того, у рашистських ЗМІ вчора з’явилась інформація про нібито ліквідацію 93 «українських дезертирів» з Маріуполя, які втікали в цивільному одязі. Фактично це може свідчити про масову страту цивільних громадян України. Такі дії РФ є військовим злочином та злочином проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду та прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статей 9 і 21 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини», – повідомила уповноважена.

Читати ще: «Валіть їх всіх на**й»: як окупанти отримують команди розстрілювати цивільних українців

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення Росії в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці злочини та порушення прав людини РФ в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus