USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Окупанти влучили в цистерну з азотною кислотою у Сєвєродонецьку

31 Травня 2022 20:22
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що російські окупанти своїм авіаударом пошкодили цистерну з азотною кислотою на хімзаводі в Сєвєродонецьку.

У своєму Telegram-каналі Гайдай закликав мешканців області не виходити з укриттів та підготувати захисні маски для обличчя з содовим розчином, пише НВ.

Він нагадав, що азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та потраплянні на шкіру і слизову оболонку. При місцевій дії на очі азотна кислота спричиняє тяжке ураження з великим некрозом рогівки та кон’юнктиви, що призводить до втрати зору.

«Пари кислоти викликають подразнювальну дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з’являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при тяжких отруєннях – набряк легень. Для захисту від пари і туману азотної кислоти користуються протигазами», – написав Гайдай.

Голова ОВА додав, що при потраплянні азотної кислоти в очі потрібно промити їх проточною водою протягом 10–30 хвилин. При потраплянні на шкіру промити водою, додавши питну соду і мило. При ковтанні показано промивання шлунка великою кількістю води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus