USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.50 10.65

Окупанти планують оточити Одесу не з моря, а суходолом з Миколаївщини, – Труханов

11 Березня 2022 15:23
На думку Одеського міського голови Геннадія Труханова, російські окупанти змінили плани нападу на місто з моря та планують спершу оточити місто силами з Миколаївщини та Придністров’я.

Як пише УП, про мер Одеси сказав під час пресбрифінгу.

«За відомою нам на сьогоднішній день інформацією, якою ми володіємо, кораблі, котрі були неподалік Одеси, передислокували до району Криму.

Окреме угруповання агресора висунулося на Вознесенськ (на Миколаївщині – ред.). Таким чином, ми припускаємо, що в планах агресора взяти наше місто через Вознесенськ на Придністров’я. Таким чином, місто виявиться відрізаним і в оточенні», – сказав він.

Труханов припускає, що після оточення на суходолі, російські окупанти можуть спрямувати десантні кораблі з моря для висадки з берега.

Він сказав, що захисники Одеси мають час для підготовки завдяки героїчним зусиллям з опору агресору на Миколаївщині.

Читати ще: Вони хочуть зруйнувати Одесу, але побачать дно моря, бо вони – дно, – Зеленський про російських окупантів

За словами одеського міського голови, місцева влада формує стратегічні запаси продуктів харчування з тривалим строком придатності та медичні препарати в разі взяття міста в облогу.

Крім того, він подякував міжнародним партнерам за гуманітарну допомогу, зокрема постачання теплих речей, продуктів харчування та ліків.

Нагадаємо, 10 березня російський корабель-розвідник наблизився до Одеси та здійснив 5 пострілів угору в небо. За словами військової адміністрації міста, росіяни намагалися з’ясувати місцерозташування українських засобів ППО.

Одесити обклали славетний пам’ятник Дюку біля Потьомкінських сходів мішками з піском, а на вулиці Дерибасівській встановили протитанкові їжаки: востаннє місто зазнавало таких перетворень у часи Другої світової війни.

Розвідка США не має підстав вважати, що росіяни здійснять десантну операцію з моря.

У попередні тижні війни російські агресори проводили демонстраційні дії військового флоту на одеському напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus