USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Окупанти пішли на штурм «Азовсталі», загинули дві жінки

3 Травня 2022 15:10
Окупанти почали штурмувати Азовсталь. Перед штурмом загарбники кілька годин бомбили територію.

Про це повідомляє військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.

«Окупанти почали штурм Азовсталі, прямо зараз пробують прорватися на територію заводу. Інформацію підтверджує заступник командира полку Азов. Більше деталей поки немає. Перед штурмом авіація орків кілька годин бомбила Азовсталь. Спалахнула масштабна пожежа, стовп диму видно у всіх районах», – пише журналіст.

«Усю ніч нас бомбили авіабомбами, загинули дві цивільні жінки, а зараз відбувається штурм Азовсталі», – сказав заступник командира полку Азов Святослав Паламар у коментарі УП.

«На даний час обстановка на «Азовсталі» дуже ускладнилася, всю ніч по заводу била ствольна артилерія, корабельна артилерія і літаки. Маю повідомити сумну новину – під час масованого авіаудару в одному з бункерів загинуло 2 цивільні жінки. З ранку противник намагається штурмувати завод «Азовсталь» із залученням бронетанкової техніки. Наші воїни мужньо відбивають всі атаки», – повідомив командир 12 бригади оперативного призначення Нацгвардії Денис Шлега в ефірі інформаційного телемарафону. Про це інформує УНІАН.

Шлега наголосив, що госпіталь на заводі внаслідок бомбардування був пошкоджений і його робота значно ускладнена.

«Не вистачає медикаментів, не вистачає матеріалів, операційних приборів, тому медики, які проводять операції, знаходяться в дуже складних умовах. На заводі перебуває близько 500 поранених, без належного харчування і належної медичної допомоги неможливо їх вилікувати. Є дуже прикрі випадки, що люди гинуть від неналежної медичної допомоги», – сказав командир бригади.

За його словами, наразі на заводі є приблизно 200 цивільних, з них 20 дітей, і тому необхідно активізувати темпи евакуації.

Як повідомляли, 1 травня розпочалась евакуація цивільних осіб з маріупольського заводу «Азовсталь». Того ж дня Президент Володимир Зеленський повідомив, що близько 100 осіб виїхали у Запоріжжя.

За даними міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, з бомбосховищ на території «Азовсталі» 2 травня вдалося вивести понад 100 цивільних людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus