USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.32 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Окупанти бомбардують українські цивільні об’єкти та готуються штурмувати Слов’янськ, – Генштаб

7 Червня 2022 19:00
Триває сто четверта доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

За повідомленням Генштабу ЗСУ, агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової і цивільної інфраструктури на території України й не полишає спроб встановити контроль над Сєверодонецьком.

На Волинському та Поліському напрямках – без особливих змін.

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив. Протягом дня ворог обстріляв населені пункти Сеньківка Чернігівської області, Сопич, Константинівка, Старі Вирки та Велика Писарівка Сумської області.

На Харківському напрямку веде бої з метою утримання зайнятих рубежів, продовжує обстріли наших військ, мінує місцевість.

На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на підготовці військ до наступу на місто Слов’янськ. Обстріляв райони населених пунктів Велика Комишуваха, Долина, Курулька, Грушуваха, Червона Поляна та Шнурки.

На Сєверодонецькому напрямку обстрілював підрозділи наших військ та цивільну інфраструктуру із ствольної та реактивної артилерії в районах Лисичанська, Борівського та Метьолкіного.

На Бахмутському напрямку українські воїни успішно стримують штурмові дії в районі Комишувахи. Також безуспішними виявилися ворожі спроби штурму в напрямку Світлодарська та Вуглегірської ТЕС.

Біля Нагірного наші захисники завдали вогневого ураження підрозділам окупантів. Після невдалої спроби штурму ворог відійшов на позиції, що займав раніше.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних бойових дій не вели.

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджував на веденні розвідки, утриманні займаних рубежів та відновленні втрачених позицій. Крім того, ворожі підрозділи вогнем артилерії намагаються не допустити створення сприятливих умов для контрнаступу наших військ у Херсонській та Миколаївській областях.

На Бессарабському напрямку суттєвих змін в обстановці не відбулося.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника задіяне для блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

Інтенсивність застосування ворожої авіації завдяки вдалим діям нашої протиповітряної оборони знижена. Зусилля зосереджуються на підтримці дій наземного угруповання і завданні ракетних ударів по об’єктах інфраструктури в глибині території України.

У зв’язку з втратами особового складу та військової техніки противник продовжує активно використовувати цивільну інфраструктуру та ремонтно-відновлювальну базу в Луганській та Донецькій областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus