USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Оксфордські дослідники надрукували нервові клітини на 3D-принтері

11 Жовтня 2023 00:49
Дослідники з Оксфордського університету вперше надрукували нервові клітини на 3D-принтері. Це може допомогти лікувати травми головного мозку в майбутньому.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на пресслужбу університету.

Учені протестували отриманий матеріал на мишах. Після імплантації в зрізи мозку клітини успішно інтегрувалися у тканини піддослідних тварин, створили нервові відростки та забезпечили рух нейронів.

Тепер дослідники хочуть удосконалити техніку друку, щоб створити більш складні багатошарові тканини кори головного мозку, що імітуватимуть архітектуру людського мозку.

Читати ще: Учені навчилися вирощувати другу печінку

Надруковані клітини можна буде використовувати не тільки для лікування травм головного мозку, а й у випробуванні ліків, дослідженнях розвитку мозку і вивчення основ пізнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus