USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.30 10.55

Охорона угідь – завжди пріоритет: лісівникам Волині придбали 16 авто

21 Червня 2024 07:15
Для потреб лісової охорони філій Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» придбало 16 автомобілів. Автомобілі купувалися та передавалися поетапно.

9 кросоверів Renault Duster (автівка за роки зарекомендувала себе як витривала та економна) днями направлено безпосередньо на лісництва, інформує Поліський лісовий офіс.

Цього року було доставлено 7 пікапів Mitsubushi L-200. З можливістю обладнання засобами для гасіння пожеж. Усі – бюджетні, з мінімальною комплектацією.

Раніше у лісовій галузі досить поширеними були відомі всім «Ниви». Але цей автомобіль – виробництва країни-агресора. Та й давно є морально застарілим за всіма критеріями. Тому саме Renault Duster став вибором з позиції ціна-якість.

Загалом зараз для потреб охорони лісів використовується 125 Renault Duster та 23 Mitsubushi L-200. Лісова охорона патрулює також і на старих «Нивах» та «УАЗах», які ще збереглися в прийнятному технічному стані. Однак і цього недостатньо.
Лісівники несуть охорону на понад 1 млн 300 тис. га площі. Лісові масиви в окремих регіонах, наприклад, Горохівщина та Турійщина Волині і Дубенщина Рівненської області – досить віддалені один від одного. Одна майстерська дільниця може складати від одного до більше десяти окремих контурів лісу з відсутністю нормального дорожнього покриття між ними. При цьому відстань від краю до краю лісу може сягати 20 км.
Читати ще: Хто господарює на острові посеред Світязю. Фото

«Очевидно, що жодне інше патрулювання, крім автомобільного чи принаймні на мотоциклі, не буде тут ефективним. Тому закупівлі потрібно проводити надалі. Це просто необхідність.

Ми чітко розуміємо, що це не станеться швидко і достатньо. Тому що зараз є важливіші потреби. І в ДП «Ліси України» першочергово їх закривають.

З початку війни у філій Поліського лісового офісу вилучили 176 машин для потреб військових. За два роки повномасштабного вторгнення – 134.

Однозначно – це правильно. Як і те, що всі автівки, а цей лік іде уже на кілька сотень, придбані спільно нашими закордонними партнерами та колективами філій (навіть ті, які попередньо планувалися на потреби лісу), також поїхали на передові позиції держави.

І якщо будуть такі запити надалі, вони закриватимуться першочергово. Але навіть у час війни ми не маємо права лишити ліси без належної охорони.

Саме через війну ми всі зіштовхнуємося з іще однією проблемою – кадровим голодом. Мобілізація так само системно торкається лісівників. І в таких умовах критична нестача машин може мати особливо небезпечні наслідки.

Простий приклад. І лісопорушники, і нелегальні бурштинокопачі мають сучасні позашляховики та іншу техніку. Щоб виявляти та затримувати їх, лісова охорона має принаймні не програвати у потужності авто.

Пожежна безпека – це також в першу чергу мобільність. Без авто підвищеної прохідності втрати через вогонь можуть бути незрівнянно високими.

Все це – щоденна робота працівників державної лісової охорони. Безпека лісу та людей. Безпека кожного мешканця Волині та Рівненщини», – акцентують лісівники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олексій Показати IP 21 Червня 2024 08:58
Найкращий варіант як охороняти ліс це пришвидшити введення е-гривні, потім прив'язати банківську картку до Дії. Наступним кроком буде чипування людей, бо смартфон з додатком Дія можна загубити. А коли всі будуть мати під шкірою чип, який буде відслідковуватись зі супутника, то будь який лісівник зможе в планшеті глянути хто саме спилював дерева. Потім звернутись в поліцію, а вона в свою чергу в виконавчу службу, яка накладе санкції на ту особу. Так можна зробити у всіх сферах життя суспільства. В Китаї наприклад є рейтинг в кожної людини. Якщо забагато порушень, то обмежуються різні послуги, наприклад можливість відвідати кінотеатр або користуватись авіасполученням. Все геніально просто. Значна економія бюджету
ОЛЕКСАНДР Показати IP 21 Червня 2024 08:59
ЛІСНИК+ РОВЕР.....
Анонім Показати IP 21 Червня 2024 10:50
від себе самих будуть охороняти? )))
ігор Показати IP 21 Червня 2024 12:00
Для покращення роботи пропоную придбати лісівникам дачі в Іспанії і ще по маленькому катеру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus